Cinsel Yaşam ve Stresin Etkisi

Yayın Tarihi : 2018/05/21 18:55 • Güncelleme Tarihi : 2021/05/22 07:52 •
Cinsel yaşamın sağlıklı olarak yaşanabilmesi, stresten uzak bir ortamda mümkündür
Cinsel Yaşam ve Stresin Etkisi

Cinsel yaşamın sağlıklı olarak yaşanabilmesi, stresten uzak bir ortamda mümkündür. Stres vücudun hormonal ve psikolojik dengesini etkileyeceğinden cinsel aktivite ve isteği de etkiler. Hafif egzersiz, sakin müzik ve düzenli uyku stresinizi minimuma indirecektir.

Düzenli Cinsel Hayat Nedir?

Cinsellik; hormonal olarak düzenli çalışan vücudun, mutluluk hormonunu yükseltmesi, var olan enerjisini dengelemesi ve koruması mekanizmasıdır. Haliyle bu iş düzenli yapıldığında, vücuda pek çok faydası vardır. Özellikle mutlu evliliklerin sırrı, doğru yapılan, partnerlerin ihtiyaçları göz ardı edilmeden, haftada 2 veya daha fazla yaşanan cinselliktir. 

Stres Cinselliği Nasıl Etkiler?

Stres, vücutta pek çok mekanizmanın durmasını, aksamasını sağlayan bir olgudur. Kişi stres kaynağına öyle çok takılır ki, haricinde hiç bir işe kendini veremez ve kalbi devamlı olarak daha hızlı atmak suretiyle daha çok yük yüklenir. Bu hızlı kalp atımları, kişinin kaliteli oksijenlenme oranını düşürür ve daha agresif olmasına yol açar. Bu durum cinselliği de etkiler tabii ki. Cinselliğin özünde; sevme ve sevilme ihtiyacı, rahatlama hissi ve sakinlik, dinginlik vardır. Stres altında yaşanan cinsellik; kişiyi dinginleştirmeyeceği gibi, hem cinselliğin amacından uzaklaşır hem de daha çok stres edinir. Bu sebeple cinselliği stresten kaçma yöntemi olarak kullanmak doğru değildir. Önce zihin temizlenmeli, sonra cinsellikle mutluluk sağlanmalıdır.

Stresten Kaçma Yöntemleri Nelerdir?

Kişinin bazen işi, bazen hergün çıktığı trafik bile stres sebebi olabilir. Peki bu insanlar cinsellik yaşamamalı mıdır? Tabii ki yaşamalıdır. Ancak stresin yatak odasına girmesine müsade edilmemelidir. Yani cinsellik öncesinde mutlaka stresinden arınmalı ve rahatlamalıdır.

Günlük yürüyüş veya spor yapılmalıdır,

sakin ve rahatlatıcı hatta çoğu zaman sözsüz müzik dinlenmelidir,

bir hobiniz varsa bunun yapılma sıklığı artırılmalıdır,

hafif ve sağlıklı beslenme tarzı benimsenmelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?