Hipertansiyon Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

Yayın Tarihi : 2017/09/21 11:14 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/01 22:48 •

Yüksek tansiyon olarak nitelendirilen damar kan basıncının 12 üzerinde seyretmesi yüksek tansiyon yani hipertansiyon olarak nitelendirilmektedir.

Hipertansiyon Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

Yüksek tansiyon olarak nitelendirilen damar kan basıncının 12 üzerinde seyretmesi yüksek tansiyon yani hipertansiyon olarak nitelendirilmektedir. Bu durumda kişinin iç kanama geçirme riski yükseleceğinden tedavi ve gözetim altına alınması gerekir. Hipertansiyon tansiyon tedavisinde doğru diyet ve uygun ilaç kullanılır.

 

Tansiyon Nedir ve Neden Yükselir?

Kanın damarlara yaptığı basınç, tansiyon değerini ortaya koyar. Bu basınç, kan akışının sağlanabilmesi için istenen bir basınçtır. Ancak istenen değerden fazlası da zararlıdır. Çünkü kan, çok yüksek basınçla fırlatıldığında, kişinin mekanizması buna uyum sağlamaya çalışır, metabolizması hızlanır ve baş dönmeleri meydana gelir kişide hastalık belirtileri ortaya çıkar. Bu değişimler sık yaşandığında kişi denge sağlamakta ve ayakta durmakta zorlanır. Bu sebeplerden dolayı tansiyon yüksekliği istenen bir durum değildir. 

Tansiyon yüksekliğinde en sık görülen sebep; genetik yatkınlıktır. Aile büyüklerinde yüksek tansiyon olması, ailenin çocuklarında da görülebileceği anlamını taşımaktadır. 

Başka bir sebep, kötü beslenme alışkanlıklarıdır. Doğru yapılmayan beslenme, şeker içeriği yüksek beslenme, tansiyonun aniden yükselmesini sağlar. 

 

Yüksek Tansiyon Nasıl Tedavi Edilir?

Yüksek tansiyon hastalarına öncelikle beslenme tarzını düzene koymaları uyarıları yapılır. Çünkü doğru beslenme, her hastalıkta olduğu gibi, yüksek tansiyonda da en etkili ve en kolay tedavidir. 

Bunun dışında etkili çözüm, tansiyon ilaçlarıdır. Ancak bu ilaçların, hastanın durumuna göre uygun doz ve süre boyunca kullanılması gerekir. Ve hasta düzenli aralıklarla doktor kontrolünden geçmelidir. Bu sebeple bilinmeyen, başkasına ait olan ilaçlar kullanılmamalı, hekimin verdiği ilaç, hekimin uygun bulduğu şekilde kullanılmalı ve raporu düzenli aralıklarla yenilenmelidir. 

Tansiyon kronik bir rahatsızlıktır. Bu sebeple yüksek tansiyon hastası kişi, kullandığı ilaçlara hayatı boyunca bağımlı olabilir. Veya her tansiyon hastası aynı ilaçtan aynı etkileri görmeyebilir. Bu sebeple hekim takipleri, tek bir doktorla yürütülmeli ve değişimlerden kaçınılmalıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?