Merhaba bana yaklaşık 8 ay önce kemik iliği biyopsisi yapıldı ?

Yayın Tarihi : 2014/10/23 09:48 • Güncelleme Tarihi : 2021/06/27 08:37

Merhaba bana yaklaşık 8 ay önce kemik iliği biyopsisi yapıldı ve işlemden sonra hiç bir sorunda yaşamadım denildiği gibi işlem sırasında dizimden kalçama kadar şiddetli bikaç saniyelik bi acı o kadar ....yalnız ara ara ve çok yorulduğumda ayakta kaldığımda aynı yerde dizden yukarı doğru bazende kalçaya kadar bi sızı hissediyorum garip bi sızı bazen daha çok bazen daha az işlemle ilgili bi sorun olabilir mi?Öyleyse bile mühim bişey midir acaba şimdiden teşekkürler cevabınız için....


Tahlil.com Cevabı : Kemik iliği biyopsisi olalı 8 ay olmuş Şu andaki arada sırada olan rahatsızlığının önemli olduğunu düşünmüyorum

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 2 Adet Yorum Gelmiş
p************ :

merhabalar, yaşım 51 erkek. neu 47,8 (50-709, EOS 9,72 (0,7-7), HGB 13,2 (14-18), MCV 75,9 (80-100), MCH 23,7 (26-34) RDW 18,2 (11,5-18), Ferritin 10,6 (21,81-274)


Cevap:

Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz. http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur

Ayrıca demir eksikliği bulgularınız var.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

h******* :

Merhaba ; Dün doktoruma gittim, ultrasonda baktığında keseciği gördüğünü gebeliğin yeni olduğu için kesin konuşamadığını söyledi ve 2 gün sonra tekrar bir tahlil istedi.Beta 299 çıktı yaklaşık 4 haftalık gebelik olduğunu düşünüyorum.Sorum şu ki ; kesecik görüldüyse dış gebelik olma ihtimali var mı ?


Cevap:

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Doktorun keseyi görmesi gebelik için olumlu.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

?