Aç Kalarak Sağlıklı Zayıflayamazsın!

Yayın Tarihi : 2018/03/30 10:09 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/06 21:15 •

Vücut sanılandan çok daha kompleks ve mükemmel bir sistemdir. Bu mükemmel sistem, sizden aldığı emirler neticesinde, kendi için en doğru olanı yapar. Sağlıklı zayıflamak her zaman aç kalarak olmaz.

Aç Kalarak Sağlıklı Zayıflayamazsın!

Diyetin başarılı olabilmesi için beslenme şeklinin bireye uygun olması ve kişinin gün boyu aç kalmaması gerekir. Uzmanlar diyetin başarıya ulaşması için sık öğünler tüketilmesi, öğünlerin bol sebzeli, az yağlı ve küçük porsiyonlu olması gerekir. Aç kalarak yapılan diyetler zayıflamak yerine fazlaca kilo almanızayol açacaktır. 

Aç Kalmak Zayıflatmaz mı?

Vücut sanılandan çok daha kompleks ve mükemmel bir sistemdir. Bu mükemmel sistem, sizden aldığı emirler neticesinde, kendi için en doğru olanı yapar. Bunu hemen açıklayalım.

Siz, günde 3 öğün yemek yiyen ve sürekli ara öğün atıştıran bir insan olun. Eğer hayatınız boyunca böyle yaşamışsanız vücudunuz hızla kilo almaz. Ortalama hep aynı kilolarda seyredersiniz. Ancak bir anda diyet yapmaya karar verip, ertesi gün itibariyle tüm ara öğünleri kesip sadece 3 öğün yemekle devam etseniz dahi, vücut hiç zayıflamaz ve var olan kilosunu korur.

Bunun sebebi vücuttaki müthiş savunma sistemidir. Sizin normal olarak yemek yediğiniz saatleri, vücut biyolojik saatine kaydeder ve artık normalde yediğiniz yemeği aynı zamanlarda yemiyorsanız; vücut bir kıtlıkta olduğunuzu düşünür ve var olan yağlarını dar günler için depo eder. Bu da sizin zayıflamanıza engel bir durum teşkil eder.

Önemli olan var olan düzeni koruyarak zayıflamaktır vücudu şoka sokarak değil. İşte bu sebeple uzman diyetisyenlere ihtiyaç doğar. Doğru bir beslenme ve spor yöntemiyle tabii ki her vücut kilo kaybedebilir ve istenen fiziksel forma ulaşabilir.

Kişiye Uygun Diyet Nasıl Olur?

İnsanlar genelde diyetler için genel geçek kuralları uyguladıklarında çok zayıflamayı beklerler. Ancak genel kurallar sağlıklı olmak için zaten yapılması gereken şeylerdir. Bunun üzerine, kendi vücudunuza ve yaşam şeklinize uygun yapacağınız diyet ve spor sizi asıl zayıflatacak unsurlardır.

Kişiden kişiye değişen özellikler bu sebeple önemlidir. Sizin için özel durum ortaya koyan özellikler; günlük kalori ihtiyacınız, vücut hareket indeksiniz, metabolizma hızınız, beslenme şekliniz ve yaptığınız iştir.

Herkes İçin Ortak Diyet Özellikleri

her vücut kendine özgü özelliklere sahip olsa da, her vücudun işleyişi aynıdır. Aynı ihtiyaç ve istekler benzerlik gösterir. Bu sebeple sadece diyet yapmak için değil, sağlıklı olmak için de dikkat edilmesi gereken hususlar ortaktır. Bu unsurlar; bol su içmek, tıka basa yememek, spor yapmak, karbonhidratı azaltmak gibi yollardır.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?