Aç Kalarak Zayıflamak Sağlıklı Bir Zayıflama Değildir

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/13 11:38 •

Zayıflamak için bir diyetisyen desteği almadan, sadece az yiyerek ve aç kalarak zayıflama çabası sıkça görülen bir girişimdir.

Aç Kalarak Zayıflamak Sağlıklı Bir Zayıflama Değildir

Zayıflamak için bir diyetisyen desteği almadan, sadece az yiyerek ve aç kalarak zayıflama çabası sıkça görülen bir girişimdir.
Hemen herkes bu yöntemi hayatında en az bir kere denemiştir.
Ancak uzmanlar çok uygulanan bu zayıflama yöntemini kesinlikle tavsiye etmiyor.
Diyet yapmak sağlıklı bir beslenme yöntemidir. Ancak aç kalmak ise zihin faaliyetlerini yavaşlatır, bağışıklık sistemini zayıflatır ve metabolizmayı durma noktasına getirir. Ayrıca diyet; az yemek yemek demek değil, doğru besinleri doğru miktarlarda yemek demektir. Bu sebeple diyet sadece belli dönem yapılan bir eylem değil, yaşam alışkanlığı haline getirilmesi gereken bir durumdur.
Diyeti sadece aç kalmak olarak değerlendirmek, yanlış ve az beslenmek pek çok problemi beraberinde getirmekle birlikte bütün bu gelişmeler de beraberinde başka sağlık problemlerini ortaya çıkarır.
Aç kalarak zayıflayanlar o kurtulmaya çalıştıkları yağ dokusunu değil, sağlıklı kas dokusunu yakarak kilo verirler. Oysa kas dokusu sağlığımız için çok önemlidir. Kas dokusunu fazla kalorileri yakan bir fırın gibi düşünebiliriz.
Vücudunuzda ne kadar çok kas dokusu varsa, aslında kalorileri yakmak da bir o kadar kolay olacaktır. Aç kalarak metabolizmanızı yavaşlatarak yağ yakımını durdururuz. Bu istenmeyen bir durumdur aslında.
Metabolizmanın hızlanması için ise, günde en az 5-6 öğün beslenmelidir. Bu öğünlerin en fazla 3 öğünü ana öğün olmalıdır. Diğer 3 öğün ise, ara öğün olup yalnızca ara atıştırmalıklar için olmalıdır.
Ara öğünler asla yağlı ve şekerli gıdalar olmamalıdır.
En ideal ara öğün ve atıştırmalıklar meyve, sebze, tam tahıllı, şekersiz ve yağsız besinlerdir.
Günlük su ihtiyacımızın karşılanması ve öğünlerden önce ve sonra su içmek de sağlıklı bir zayıflama için mutlak suretle gereklidir.

Ayrıca bol su tüketmek de zayıflamanın en kolay yollarından biridir. Su, hem vücutta metabolizmanın hızlanmasını sağlar, hem de midenizde yer kaplayarak fazla besin almanızı engeller. Bu durumda daha az yemek tüketmiş olursunuz ve yağlanma miktarını azaltabilirsiniz.

Spor yapmak da ihmal edilmemelidir. Vücudunuzu aktif olarak çalıştırmak, metabolizma hızını çok uzun süre artırır. Yani sadece spor yaptığınız süreçte değil, sonrasında da yağ yakımını güçlendirerek vücudunuzun yağlara direnç kazanmasını sağlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
p*********** :

18 yaşındayım. boyum 1.65 kilom 53 birkaç kilo fazla var gibi hissediyorum. ve yediğime 1 gün dikkat etmezsem hemen belli oluyor. çabuk kilo alıyorum neden olaibilir?


Cevap:

Kilonuz şu anda boyunuza göre  gayet iyi, problem yok.

s*********** :

17 yaşındayım 98 kiloyum ama kilomu göstermiyorum. evde de sürekli sebze meyve olmuyor neyapmalıyım ?


Cevap:

Boyunuzu  ve cinsiyetinizi belirtmemişsiniz ancak kilonuz yüksek görülmekte, bir diyetisyen ve endokrinoloji uzmanından destek alabilirsiniz.

?