Açık Emar Görüntü Kalitesi Tanı İçim Yeterli mi?

Yayın Tarihi : 2018/12/31 11:34 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/07 14:46 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Emar makinaları 20. yüz yılın belki de en faydalı ve vazgeçilmez buluşlarından bir tanesi dir.
Açık Emar Görüntü Kalitesi Tanı İçim Yeterli mi?

Zaman geçtikçe, ihtiyaçlar doğrultusunda her alan da olduğu gibi yazılımından tasarımına, işlevselliğinden kullanımına kadar emar cihazları da teknoloji ye bağlı olarak gelişmişlerdir ve bu gelişim halen de sürmektedir.

Emar cihazlarının şekil itibari ile bilinen görüntüsü, uzun bir tüneli ve dar bir tünel içi bulunan cihaz şeklinde algılarda yer almasıdır. Fakat bir çok kişinin, kilolu olması, kapalı alan korkusu nun olması ,sırt üstü yatamaması sebebi ile bilinen klasik tip emar cihazları, yerini açık emar şeklinde adlandırdığımız cihazlara devretme aşamasına gelmiştir.

Bu yazımız da, 12 Ülke de faaliyet sürdüren ve Türkiye' de hastalara başta Açık Emar olmak üzere tüm görüntüleme ve tanı hizmetlerini sunan, Biyorad Görüntüleme ve Laboratuvar Merkezi Doktoru Uzm. Dr. Murat Candan ile Açık Emar cihazlarının görüntü kalitesi üzerinde konuştuklarımızı kaleme aldık.
Murat bey ile yapmış olduğumuz bu konuşma bizde çok samimi bir izlenim bırakmış olmasının yanı sıra, işlerini ne kadar ciddi ve hasta memnuniyeti ve konforunu ön plan da tutmalarını da yerinde görme fırsatı bulduk. Biz bu firmayı gösterdikleri öz veriden dolayı tebrik ve takdir ediyoruz.
Eğer çok daha detaylı bilgi ve Açık Emar çekiminiz için randevu almak isterseniz işini ciddi ve kaliteli yapan bu kişilere 0212 709 98 48 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Açık Emar cihazlarının belirli tiplerde ve belirli görüntü kalitesinde olan değişik teknolojileri mevcuttur. 1990 lı yılların başında c harfine benzer şekle sahip olan 0,2 tesla açık emar cihazları hayatımıza girdi, ilerleyen süreçler de görüntü kalitesini iyileştirmek için yine aynı tip de c harfine benzeyen 3 tarafı da açık olan 0,35 Tesla olan cihazlar ile kapalı alan korkusu olan kişilere hizmet verilmeye devam edildi. Fakat Klasik emar cihazları 1,5 Tesla gücünde olduğundan dolayı, 0,2 ve 0,35 Tesla cihazlar klasik emar cihazının görüntüsüne pek yetişemedi. Bu cihazlar eklem bölgesi çekimlerinde başarılı olmuş olsalar da, kanser hastası, böbrek hastası, diyaliz hastası gibi kişilerde ve yumuşak dokuya sahip olan iç organların görüntülenmesinde çok fazla başırı gösteremediler fakat bu iki cihaz fiyat olarak ekonomik oldukları için halk tarafından ve merkezler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. 2012 yılında bir Hollanda lı firmanın bu iki cihazın başarı ile yapamadıkları çekimleri yapabilmesi için üretmiş olduğu 1.0 Tesla Açık Emar cihazı ile  çekim görüntülerini daha kaliteli hale getirmek istemişler dir. Fakat bu cihaz da görüntü kalitesini 1,5 Tesla Emar Cihazı görüntüsüne belli başlı çekimlerde ulaştıramamıştır. Geldiğimiz nokta da 2018 yılının son ayında Açık Emar Cihazlarının görüntü kalitelerini bir birleri ile kıyaslayacak olursak, yumuşak doku çekimlerinin dışından diğer eklem bölgeleri çekimleri yapıldığında, görüntü kaliteleri birbirinden hiç de farklı değil dir.

Eğer siz ( Beyin, Boyun, Diz, Dirsek, Bel, Sırt, Kalça, Ayak, Bilek, Parmak, Kulak, Hipofiz ) v.b. emar çekimleri yaptıracaksınız, anlatmış olduğumuz cihazların görüntü kaliteleri belirgin farklılıklar olmaksızın aynı dır.

İhtiyaçların, bu anlattıklarımız ile sınırlı kalmaması Açık Emar cihazlarının daha da geliştirilmesi için araştırılmalar her zaman aynı hızında sürdü, Özellikle 120 kilo nun üzerinde bulunan kişiler, Sporcu olup Geniş omuz ları bulunan ve ya Meme bölgesi çok geniş olan kişilerin cihazlara sığamaması her zaman çözülmesi gereken bir konu olarak merkezlerin karşısında durdu.

Bir Alman firması açık emar cihazlarında bahsetmiş olduğumuz tüm sorunları bir araya toplayıp, 1,5 Tesla gücünde, hastaların emar çekimi yaptırdıklarında televizyon izleyip müzik dinleyebilecekleri, 300 kilo ya kadar olan kişilerin bile rahatlıkla cihaza sığabileceği ve ayırt etmeksizin tüm çekimleri üstün görüntü kalitesinde yapabilen bir cihaz üretmesi, merkezlere ve hastalara rahat bir nefes aldırmıştır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?