Adet Sancısına Masajla Çözüm

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/26 19:34 •
Adet sancısı pek çok bayanın ortak problemidir. Bu ağrıları geçirmek için çeşitli alternatifler vardır. Bu alternatiflerden biri de, masajdır.
Adet Sancısına Masajla Çözüm

Adet sancısı pek çok bayanın ortak problemidir. Bu ağrıları geçirmek için çeşitli alternatifler vardır. Bu alternatiflerden biri de, masajdır.

Ayak Masaji Neden Önemlidir?

Vücut, damar ağıyla kaplanmış bir yapıdır. Damarın görevi ise, tüm organlara ihtiyacı olan materyalleri taşımaktır. Bu sebeple ilgili organın damarını uyarmak, sizin direk olarak o organa ulaşmanızın yegane yoludur. Vücuttaki tüm damarların geçtiği en ulaşılabilir nokta ayaklardır. Bu sebeple ayaktaki her nokta, vücutta özelleşmiş bir organı temsil eder. Haliyle bu noktalara yapılan dokunuşlar, ilgili organın gevşemesine sebep olur.

Adet ağrısının pek çok sebebi vardır. Ancak sebebi ne olursa olsun, bu şiddetli ağrıyı bastırmak hiç de kolay değildir. Ayrıca kullanılan ağrı kesiciler, kimyasal etkilerinden dolayı adet kanama miktarını azaltabilir ve rahimin tam temizlenmemesine sebep olabilir. Yani faydalarının yanında, yan etkilerini de görürsünüz. Ayrıca birkaç gün üst üste ağrı kesici kullanmak, mideniz için de sıkıntı meydana getirebilir. Işte bu sebeplerle, adet sancısını geçirmenin en zararsız ve en zahmetsiz yöntemi masajdır. Bu masaj sayesinde rahim kasları gevşer ve ağrılarda azalma meydana gelir. 

Adet Sancısı Masajı Nasıl Yapılmalı?

Ayak baş parmağınızla işaret parmağınız arasına bir dakika boyu uyguladığınız baskı, ağrılarınızın geçmesine yardımcı olacaktır. Bunun yanında kuyruk sokumuna baskı da; sizi rahatlatır ve gevşetir. Bu konuda bir yakınınızdan yardım isteyebilir ya da sırt üstü yatıp, sert bir cisimle kuyruk sokumunu destekleyebilirsiniz.

Masajdan sonra vücut sıcak tutulursa, ağrıların rahatlama süresi uzatılır. Ayrıca tüketeceğiniz bitki çayları da gevşemenize yardımcı olacaktır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?