Adet Döneminde Çıkan Ağız Yaraları Nasıl Önlenir?

Yayın Tarihi : 2015/03/12 16:52 • Güncelleme Tarihi : 2021/09/28 11:47 •

Kadınların belirli yaş aralığında düzenli olarak yaşadığı regl dönemi sırasında ağız içerisinde açılan aftlar pek çok kadının baş derdidir

Adet Döneminde Çıkan Ağız Yaraları Nasıl Önlenir?

Kadınların belirli yaş aralığında düzenli olarak yaşadığı regl dönemi sırasında ağız içerisinde açılan aftlar pek çok kadının baş derdidir. Oldukça can acıtan ve iyileşme süreci uzun süren bu ağız içi yaraların oluşma sebebi, regl döneminde zayıflayan bağışıklıkla birlikte ağız içerisinde yer alan mikroorganizmaların aşırı faaliyet göstermesidir. Yara açılmasını önlemek için özellikle regl dönemine girilmeden bağışık çeşitli takviye ürünlerle güçlendirilmelidir. 

Adet Döneminde Bağışıklık Zayıflar mı?

Adet döneminde aslında bağışıklık zayıflamaz. Zayıf olan bağışıklık sistemi, kendini ortaya koyar. 

Adet dönemi, kadının o ay döllenmeyen, besin içerikli, gelişmiş yumurtasını vücut dışına atması olayıdır. Yani aslında bağışıklığı düşürmek şöyle dursun, vücutta kullanılmayan ve atıl duruma gelen birikintiden kurtulma şeklidir. Ancak bu yumurta dışarı atılırken, kan hücreleriyle birlikte atılması ve bu esnada ciddi kan kayıplarının görülmesi, kişide bir takım rahatsızlıklara yol açmaktadır. Çünkü kan, vücutta hayati bir sıvıdır ve eksikliği, baş dönmesi, halsizlik, algıda zayıflama gibi etkiler yapar. Hatta bu sebeple kansızlık kadınlarda daha sık görülen bir rahatsızlıktır. 

Tabii ki bunun alternatifi, normal zamanlarda da kanı güzel beslemekten ve vücudu desteklemekten geçer. Siz kanınızı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğinizde, adet döneminin yan etkilerinden de muaf konuma gelirsiniz. 

Bağışıklığı Nasıl Güçlendirelim?

Bağışıklığı güçlendirmenin en kolay yolu tabii ki doğru beslenmeden geçer. Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler, temiz ve taze beslenmek, sebzeleri çiğ tüketmek gibi unsurlar tabii ki bunun başında gelir. Bunlar dışında; hayvansal ve bitkisel besinleri doğru oranda yemek, bol su tüketmek, asitli ve paketli gıdalar tüketmemek de son derece önemlidir. 

Bağışıklık denince beslenmeyi spor takip eder. Spor, kasların güçlenmesini, vücudun direncini artırmayı gerektirir. Bu sebeple spor artık hayata geçirilmeli ve mutlaka düzenli yapılmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?