Adetliyken Denize Girilir mi?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/10 11:41 •

Kadınlar; adet dönemine denk geldiğinde, denize girmekten çekinirler.

Adetliyken Denize Girilir mi?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, tatil sezonu da açılmıştır. Kadınlar ise; adet dönemine denk geldiğinde, denize girmekten çekinirler.

Adet kanaması çok yoğun olmadığı sürece; tampon kullanarak denize girmekte bir sakınca yoktur. Ancak tamponun sık değiştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu sayede oluşabilecek enfeksiyon riski önlenmiş olur.

Ped tercih edilmeme sebebi; şişebileceği ihtimalidir.

Havuz mu Deniz mi?

Bu soru sadece adet dönemleri için değil, normal hayatta da çok sorulan bir sorudur. Adet döneminde özellikle bilinmesinin sebebi ise; bu dönemde enfeksiyonlara daha çok açık bir zaman olmasından kaynaklanır.

Havuz suyu ne kadar sık temizlenirse temizlensin; içinde bir sirkülasyon meydana gelmediği için her zaman enfeksiyon bakımından daha zengin sulardır. Ancak deniz suyu, çok büyük bir sirkülasyon mekanizması olduğu için her halukarda daha temiz bir sudur.

Ayrıca havuz suyunu temiz tutmak için kimyasallar kullanılır. Bırakın vajina temasını; ağızdan dahi bu su ile temas kurduğunuzda; ağız, mide florasını bozma ihtimali, hatta sonrasında ishal gibi hastalıklara maruz kalma oranı oldukça yüksektir. Ancak deniz suyu, doğal tuzdan oluştuğu için yuttuğunuzda dahi sinüslerini açmak suretiyle sağlık açısından birçok olumlu yöne sahiptir.

Bu sebeple eğer tercih imkanınız mevcutsa, her zaman havuz suyu yerine deniz suyu tercih edilmelidir.

Havuza Girerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tabii havuz; devamlı kullanımda daha pratik ve daha ulaşılabilirdir. Madem hal böyle; o zaman doğru kullanımı bilmek, sağlık açısından riskleri de ortadan kaldıracaktır.

Havuza girmeden ve çıkmadan önce duş alınmalıdır.

Havuz suyu yutulmamalıdır.

Havuzda giyilen kıyafetler bol su ile durulanmalıdır.

Havuz ve duş sonrasında saçlar muhakkak kurutulmalıdır.

Gün içinde bol sıvı ve su tüketilmelidir.

C vitamini bakımından zengin besinler tüketilerek bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?