Aft Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/03/06 00:42 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/06 00:42 •
Damak,yanak, dil gibi yumuşak ağız içi bölgelerimizde oluşan beyaz renkli yüzeyel ülserler aft olarak bilinirAftlar ağız içinde ağrıya yol açması ve yemek yemede zorluk çıkarması nedeniyle çoğu zaman önemli bir sorun haline gelir
Aft Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Damak,yanak, dil gibi yumuşak ağız içi bölgelerimizde oluşan beyaz renkli yüzeyel ülserler aft olarak bilinir
Aftlar ağız içinde ağrıya yol açması ve yemek yemede zorluk çıkarması nedeniyle çoğu zaman önemli bir sorun haline gelir.
Aftlara bir çok etken yol açabilmektedir.
Bilinen sebepleri ; stres, yorgunluk, asitli gıdalar,diş macunu içeriğindeki bazı maddeler, lokal anestezi ilaçlarıdır . Ayrıca bağışıklık sistemindeki sıkıntılardan da kaynaklı olabilir. Bu yaralar çıkmadan birkaçgün önce kaşıntı yapar ve kızarır.
Virüs kaynaklı olmadığı için bulaşıcı değildir, aynı anda birden çok çıkabilir. 5-10 gün süren bu yaralar yeme içmede sıkıntı çıkarır.
İyileştirme sürecini hızlandırmak için asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak, vitamin takviyesi almak, yaralara dokunmamak gerekir.
Sebebi tam olarak anlaşılmadığı için kesin bir tedavisi yoktur ancak; yapılan karbonatlı su karışımının gargara şeklinde uygulanması ağrıları hafifletecektir.
Ayrıca doktor kontrolünde kullanılan antiseptik ağız gargaraları ve aftların üzerine fırçayla sürülen ağız solüsyonları da tedavide yararlıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?