AİDS Nedir? HIV Nedir? HIV Nasıl Bulaşır?

Yayın Tarihi : 2018/06/26 00:54 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/26 00:54 •
Gün geçmiyor ki, Tahlil
AİDS Nedir? HIV Nedir? HIV Nasıl Bulaşır?

Gün geçmiyor ki, Tahlil.com'a HIV testi yorumlanmasına dair bir soru gelmesin.AİDS şüphesi veya korkusuyla, şüpheli cinsel beraberlik yaşayan bir çok okurumuz bu konuda bize soru soruyor.AİDS, HIV ve bulaşması hakkında kısa bir bilgilendirme yazısı hazırladık.İlginizi çekeceğini umuyoruz.

AİDS ve HIV terimleri birbiriyle iç içedir.Öncelikle bu iki terimi anlaşılabilir bir şekilde sizlere açıklayalım.

HIV(Human İmmunodeficiency Virüs), bağışıklık sistemini zayıflatan bir virüstür.Yaş, cins, eğitim, sosyo-ekonomik düzey veya cinsel tercih göz etmeden herkese bulaşabilir.
AIDS ise, etkeni HIV virüsü olan bulaşıcı bir hastalıktır. Eğer HIV cinsel yolla alınmış ve hiç bir ilaç tedavisi uygulanmamışsa 3 ile 8 yıl içinde AIDS tablosu gelişebilir.  
Kan yoluyla alınan HIV’in yine ilaç kullanılmadığı zaman AIDS’e dönüşme süresi ise 1.5 ile 2 yıldır.HIV bulaşmasıyla vücudun savunma gücü zayıflar ve hastalığa yakalanan kişi bazı mikrop ve hastalıklara sağlıklı kişilerden çok daha duyarlı hale gelir.
Sonuç olan bu kişide birden fazla hastalık ve kanserin ortaya çıkması ile AIDS yani Türkçe açılımıyla da (Edinsel Immün Yetmezlik Sendromu) tablosu meydana gelir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
h****************** :

Hocam merhaba. 1 hafta once korunmali bi iliskim oldu hayat kadiniyla. Ancak korunmasiz ağızdan ilişki oldu. Bayan bana yapti. Bu yolla hiv bulasirmi ? Bende yara vs. Yoktu. Bayanin agzinda benim gozumle gordugum bi kanamada yoktu. Birde en kisa hangi tahlili ne zaman yaptirabilirim ?? Tesekkurler.


Cevap:

Anlattığınız şekilde bulaş ihtimali yok denecek kadar azdır..

h******* :

Tam kan sayımında WBC 6.1 (ref. değ 4-11), lymp% 12 (ref. değ. 20-50)çıktı. Diğer değerlerin hepsi normal. Ancak lym düşüklüğü için endişe ediyorum. Sizce Aids le ilgili bir şey olabilir mi?


Cevap:

kAYDA DEОER BİR SORUN YOK.eNDİŞžEYE DE GEREKM YOK

o********** :

Hocam merhaba hiv serum testi yaptirdim 155gun 0,01 cikti negatif cikti. Anti hiv (cmia) yaptirdim 0,08 cikti sonuc araligi 1 e kadar 175 gun anti hiv combi+p24 antijeni(abbott) hocam 15,08,2012 tarihinde koluma bi sey batti hissi olustu bu testleri yapilmasini isteyen doktorlardi birinde ciltte kasinti ile gitmistim birinde mide ishal oldugumdan dolayi ve digerinde bi enfeksiyon bolumune giderek


Cevap:

Normal sonuçlar

?