Akyuvar Sayımı Ve Enfeksiyonlar İle İlişkisi

Yayın Tarihi : 2016/07/03 19:45 • Güncelleme Tarihi : 2018/10/09 13:02 •
WBC veya beyaz kan hücrelerinin sayımı vücutta oluşan enfeksiyonların tanımında önemli  ve yapılması gereken tahlillerdendir.WBC testi ile kanda bulunan akyuvarlar sayılır.
Akyuvar Sayımı Ve Enfeksiyonlar İle İlişkisi

WBC veya beyaz kan hücrelerinin sayımı vücutta oluşan enfeksiyonların tanımında önemli  ve yapılması gereken tahlillerdendir. Akyuvarlar bağışıklık sistemimize aittirler ve enfeksiyon oluşturan veya oluşturmayan hastalıklara karşı farklı tepkiler gösterirler.
Bu hücrelerin sayımı iki aşamada yapılır: İlk adımda akyuvarların bir mililitre kandaki miktarları sayılır ikinci aşamada beş gruba ayrılan akyuvarlar birer birer sayılır.Her birinin sayısında azalma ve artış farklı anlama gelir.
Akyuvarların sayısının 2 yaş üzeri ve yetişkinlerde her mililitre kanda 5000 – 10000 olması normaldir ama eğer bu sayı 2500 den az veya 30000 fazlaysa bir hastalık bulgusudur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
k************ :

başım dönüyor. acilde tahlil yapıldı.

işaretli olan değerler;

eritrosit 4,23 M/mikroL

MCH 98,5 fL

Lenfosit % 46,6

ileri tetkik yaptırmam isteniyor.

acilde verilen ilaçları alıyorum. BETASERC 16mg. günde 2 defa,

NEUVİTAN 50 mg. günde 2 defa .

bu gün birinci gün ve Başım hala dönüyor.yorumunuz ?


Cevap:

 Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  hemogram yani kan sayımında çalışılan parametrelerden sadece bir kaçı, bunlar tek başına fazla bir fikir vermez.
 Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

 Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen  cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?




?