Alzheimer Hastalığı Nedir ? Belirtileri ve Tedavisi

Yayın Tarihi : 2018/07/20 20:46 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/20 20:46 •
Alzheimer hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin dejenerasyonuyla birlikte beyin dokusunun hasarına neden olan bir hastalıktır
Alzheimer Hastalığı Nedir ? Belirtileri ve Tedavisi

Alzheimer hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin dejenerasyonuyla birlikte beyin dokusunun hasarına neden olan bir hastalıktır. Beynin düşünce, bellek ve dili kontrol eden bölümlerini etkiler.
Alzheimer umumiyetle 60 yaşın üzerindeki kişilerde görülmektedir. Yaşlılarda demansın (zihinsel yetide azalma) en sık rastlanan nedeni Alzheimer hastalığıdır.
Çoğu kişi zaman zaman, anahtarlarını nereye koyduğunu unutabilir ya da bir hafta önce neler olduğunu hatırlamayabilir.
Unutkanlık sıklaşır, giyinmek ya da evin yolunu bulmak gibi günlük işleri kapsarsa Alzheimer hastalığının belirtisi olabilir.
Alzheimer hastalığının, genetik etmenler, yaşlanma süreci ve çevreyle ilgili nedenlerin birlikte etki göstermesi sonucunda ortaya çıktığını düşünülüyor.

Alzheimer Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Unutkanlık ve dikkatini yoğunlaştıramama erken ortaya çıkan belirtilerdir.
Hastalık geliştikçe, kişiler olayları hatırlamayabilir, zaman ve yer konusunda zihinleri karışır, doğru sözcüğü bulmada ve söylemede güçlük çeker ve basit günlük işlerini yapamazlar.

Alzheimer Hastalığı Tedavisi: 

Alzheimer hastalığını önlemeye ya da iyileştirmeye yönelik bir tedavi yoktur.
Bazı ilaçlar belleği bir dereceye kadar düzeltebilir, davranış sorunları gibi özgül bazı belirtilerin kontrol edilmesine ya da hastalığa bağlı kaygı (anksiyete) ya da depresyonun tedavisine yardımcı olabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?