Alzheimer Hastalığına Yakalanmadan Tedbir Almak Neden Önemlidir?

Yayın Tarihi : 2018/03/10 22:47 • Güncelleme Tarihi : 2020/09/08 15:30 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Alzheimer; nörolojik bir rahatsızlıktır, demansın bir türüdür. Genetik ve çevresel pek çok faktör bu rahatsızlığa sebep olabilir.

Alzheimer Hastalığına Yakalanmadan Tedbir Almak Neden Önemlidir?

Alzheimer; nörolojik bir rahatsızlıktır, demansın bir türüdür. Genetik ve çevresel pek çok faktör bu rahatsızlığa sebep olabilir.

Alzheimerden Korunma Yolları Nelerdir?

Alzheimere yakalanmamak için ise; basit önlemler alınabilir.

Bol kitap okumalısınız. Bu sayede; beyin devamlı düşünür, çalışır ve dinçliğini korur.

E ve C vitamini bakımından zengin olan besinler tüketmeye özen gösterin. Beslenme; her konuda olduğu gibi, beyin foksiyonlarını koruma konusunda da önemli bir husustur. Dengeli ve düzenli bir beslenme, vücudu Alzheimere karşı da korur. Ayrıca omega zengini beslenme, gençlik dönemlerinden itibaren beyin damarlarını besler ve kişiyi unutkanlıklardan korur ki, Alzheimer başlangıcı da unutkanlıklar olarak kendini belli eder.

Beslenme, sporla tamamlandığı zaman çoğu hastalık için şifayı yakalamışsınız demektir. Düzenli spor sayesinde; vücut zinde ve dinç olur. Beyne daha çok oksijen girişi olur.

Alzheimere Yakalanmadan Tedbirinizi Alın

Alzheimer devamlı ilerleyen bir hastalıktır. Başta basit unutkanlıklar olarak ortaya çıkar, ilerleyen zamanlarda kalıcı unutmalar, karıştırmalar hatta zihinsel fonksiyonlarda gerilemeler olarak karşımıza çıkar.

Başlayan bir hastalıkta ilerleme durdurmak mümkündür ancak çok da kolay değildir. Zinde olan ve görevini yerine getirebilirken beyine iyi bakmak ise, hastalığa yakalanmadan sağlıklı bir ömür yaşamayı kolaylaştırabilir.

Bu sebeple; düzenli beslenmenizi ihmal etmeyin, sporu hayatınızın içine yerleştirin, işleyen beyninizi her zaman daha fazla işleyin.

Bu önlemler genetik olarak yatkınlığınız olsa dahi, alzheimere erken dönemde yakalanma riskini ortadan kaldırır ve başlasa dahi ilerlemesini durdurur.

Hatta özellikle genetik yatkınlığı olan kişilerin mutlaka tedbirlerini almaları gerekir. Nitekim sıradan bir kişide Alzheimer bir ihtimal olsa da, genetik yatkınlığı olan kişide neredeyse kaçınılmaz son denebilir. Bu sebeple genetik yatkınlığınız varsa erkenden önlem almak zorunludur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?