Anjiyo Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/07/27 12:15 • Güncelleme Tarihi : 2021/04/18 23:31 •
Anjiyo veya bilimsel ismi ile koroner anjiyografi, kalbi besleyen damarların görüntülenme yöntemidir
Anjiyo Nedir?

Anjiyo veya bilimsel ismi ile koroner anjiyografi, kalbi besleyen damarların görüntülenme yöntemidir. Kalp bölgesinde görülen ağrı, tansiyon değişiklikleri damar hastalıklarından şüphelendirir ve doktor anjiyo isteyebilir. Eğer anjiyo vaktinde yapılarak hastalık erken teşhis edilmezse ciddi sonuçlar doğabilir.

Anjiyo Neden Yapılır?

Her tahlil, her zaman istenmez. Belli şikayetlerin neticesinde belli hastalık şüpheleri ile tetkikler istenir. Anjiyo da bunlardan biridir. Bu görüntüleme sayesinde, kalp yeterince beslenebiliyor mu, görevini yeterince yerine getirebiliyor mu, yeterince beslenememe gibi durumda ne gibi semptomlar oluşabilir veya tıkanıklığın durumu nedir diye kontrol edilir. 

Kalp Hastalıklarında Teşhisin Önemi

Anjiyo, bir tespit mekanizmasıdır. Kalp hayatı yöneten, biçimlendiren ve aktifleştiren organdır. Haliyle kalpte meydana gelen aksaklıklar, hayatı aksatmak anlamına gelir. Eğer gerekli teşhisler vaktinde yapılmazsa çok ciddi neticeleri olur. 

Her organ gibi, kalpte beslenmeye ihtiyaç duyar. Beslenmesi, onun ritmini korumasını, sağlıkla çalışmasını destekler. Kalbi korumak demek, hayatı korumak demektir. Kalpte meydana gelen ve zamanında tespit edilemeyen aksaklıklar neticesinde hayat kaybına kadar giden durumlar söz konusu olur. Dolayısıyla kalpte meydana gelen en ufak aksaklıklar dahi hafife alınmamalı ve gerekli tedbirin alınması için muhakkak doktor kontrolünden geçilmelidir. 

Kalp Sağlığı Nasıl Korunur?

İnsan vücudu mükemmel yaratılmıştır. Siz yaratılana saygı gösterir ve onun akışını bozacak şekilde davranmazsanız. O zaten vazifesini en güzel şekilde yapacaktır. Mesela ateşlenmek, vücudun bir mikropla savaşırken meydana getirdiği ısıdır. Haliyle küçük mikroplarla vücut, savaşma yetisindedir. Ancak düzenli beslenmeye dikkat edilmez, günlük aktiviteler aksatılır ve hareketsiz bir yaşam tarzı benimsenirse, hatta sigara, alkol gibi alışkanlıklar devam ettirilirse, vücut artık bir yerden sonra savaşamaz konuma gelir ve tüm sistemler bir bir hastalık üretmeye başlar. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?