Antibiyotikler Neden Belli Aralıklarla Kullanılır?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Antibiyotik; vücuda giren virüsleri yok etmek amacıyla kullanılan, tıbbi ilaçlardır
Antibiyotikler Neden Belli Aralıklarla Kullanılır?

Antibiyotik; vücuda giren virüsleri yok etmek amacıyla kullanılan, tıbbi ilaçlardır. Gribal enfeksiyondan diş iltihabına kadar bir çok alanda kullanılan antibiyotiklerin kullanım şekli oldukça önemlidir.

Her antibiyotikteki etken meddenin bir kullanım süresi vardır. Antibiyotik alındığı andan itibaren, virüsler üzerinde etki yapar.

Virüslerde bu etkiye tepki olarak, kendilerine bir savunma mekanizması oluştururlar. Bir sonraki antibiyotik vaktinde alınmazsa; virüsler korunma mekanizmasından çıkarak yeniden kişi üzerindeki etkisine başlar. O zamana kadar kullanılan antibiyotikler, hastayı iyileştirmediği gibi, virüsü de antibiyotiğe karşı daha dirençli bir hale getirir.

Antibiyotikler, doktorların önerisine göre belirli zaman dilimi aralıklarında kullanılır.Bu antibiyotikteki etken maddenin yarılanma süresi ile alakalı bir durumdur. Tamamen kimyasal hesaplamalarla bunun kararı verilir.

Hastalık iyileşse bile antibiyotik yarı bırakılmamalıdır. Hasta kendini iyileşmiş hissetse de, virüsün sadece saklanmış olma ihtimali vardır.

Bu sebeplerden dolayı antibiyotik kullanımında çok düzenli ve dikkatli olunmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?