Antioksidan Nedir? Antioksidanların Ne Faydaları Vardır?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/25 13:34 •
Antioksidan terimi günlük hayatta sık sık karşımıza çıkar.Antioksidan teriminin ne olduğu ve faydaları hakkındda aşağıdaki yazımızda bilgiler bulabilirsiniz.
Antioksidan Nedir? Antioksidanların Ne Faydaları Vardır?

Antioksidan terimi günlük hayatta sık sık karşımıza çıkar.Birçok gıda maddesi ve ürünün antioksidan olduğu söylenir. Antioksidan ne anlama gelmektedir ve antioksiadanların vücudumuza ne tür olumlu etkileri vardır.

Antioksidan Nedir?

Antioksidan bir yükseltgeme önleyicidir.Antioksidanlar, anlaşılır bir dille yağların otoksidasyonunu yavaşlatan maddelerdir.
İnsanlarda, yaşanan  kimyasal süreçler, vücudumuzda  zamanla oksitlenme  ve serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Ortaya çıkan ve reaksiyona giren serbest radikaller ise, insan vücudunda çeşitli moleküller ile reaksiyona girer.
Bu özellikleri ile de, zamanla ve kısa süreçte belirti vermeden vücudumuzda hücrelere bir takım zararlar verirler.Bu durumda insan sağlığında farklı olumsuz etkiler doğurur.

Antioksidanların Faydaları Nelerdir?

Antioksidanlar ise serbest radikallerle reaksiyona girerek, bir şekilde bunların insan vücudundaki hücrelere zarar vermesini engellemektedir.Antioksidanların insan vücudundaki hücrelerin yapısını korumaları, başta hücrelerin anormalleşme ve kanser oluşturmalarının önüne geçer.
Antioksidanlar ayrıca hücre yıkımını da azalttıkları için, yaşlılığın geciktirilmesinde ve daha sağlıklı bir süreç oluşmasında önemli etkiye sahiptir.

Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? Bilgi almak için tıklayınız....

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?