Apandisit Ameliyatına İlaç Alternatifi

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/05/01 11:45 •

Apandisit; kalınbağırsağın üst tarafında bulunan apandis organının iltihaplanması olarak tanımlanır.

Apandisit Ameliyatına İlaç Alternatifi

Apandisit; kalınbağırsağın üst tarafında bulunan apandis organının iltihaplanması olarak tanımlanır. Bu hastalığın çözümü, bu zamana kadar cerrahi müdahale idi.

Finlandiyalı bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre ise; on günlük antibiyotik tedavisi, bu iltihabın vücuttan atılmasını sağlayabiliyor. Bu sebeple artık apandis cerrahisi yaptırmak istemeyen hastalar, alternetif olarak antibiyotik tedavisine başvurabilecekler.

Antibiyotik Nedir?

Antibiyotik, bakteri kaynaklı oluşan enfeksiyonların tedavi şeklidir. Bakterinin tepki verdiği yani istemediği antibiyotik çeşiti tespit edilir ve düzenli aralıklarla vücut buna maruz bırakılır. Antibiyotiklerin kullanım şekli çok önemlidir. Antibiyotikler çok faydalı olmakla birlikte, eğer doğru şekilde koordine edilmezlerse vücut için oldukça zararlı bir dönüşüm olabilirler.

Antibiyotik Nasıl Kullanılmalı?

Antibiyotiklerin kullanılması için öncelikle hastalığın ne kaynaklı olduğunu bilmek gerekir. Eğer hastalığın etkeni bakteri değilse, antibiyotik kesinlikle etki etmeyecektir. Bu sebeple öncelikle bakteri kaynaklı olduğundan emin olunmalıdır.

Antibiyotikler belli saat aralığında kullanılmalıdır. Bazı antibiyotikler 12 saatte bir, bazıları da 8 saatte bir kullanılır. Bu da bakterinin çeşitine göre değişir. Bu sebeple antibiyotik kullanmak için sadece bakteri kaynaklı olduğunu bilmek yetmez. Aynı zamanda hangi bakteri çeşiti olduğu da önemlidir.

Antibiyotik paketi bitirilmeden bırakılmamalıdır. Bakteri, antibiyotiği gördüğünde kapsül adı verilen kabuğuna çekilir. Kapsüle saklanan bakterinin bir süre kendine yetecek kadar besini bulma şansı vardır. zaten kapsülün görevi, kötü şartlardan bakteriyi korumaktır. Antibiyotiğin saati, tam da buna göre ayarlıdır. Örneğin 8 saatte bir olan antibiyotik ilk içildiğinde antibiyotik ortama dağılır ve bakteri kapsüle saklanır. 8 saatin sonunda ise, bakterinin kapsülden çıkması gerekir tam bu esnada içilen yeni antibiyotik, bakterinin yeniden saklanmasını gerektirir. Bu şekilde kabuğundan hiç çıkamayan bakteri, 3 gün boyunca hastalık etkenlerini yayamadığından, kişi kendini iyileşmiş sayar. Ancak antibiyotik kullanımı bu aşamada kesinlikle bırakılmamalıdır. Çünkü bu aşamada bakteri kapsül içinde hala canlıdır. Antibiyotik kullanılmaya devam edildiğinde artık kapsül içinde besin tükenir ve bakteriler asıl 3. Günden sonra ölmeye başlar. Böylece antibiyotik kutusu bittiğinde, bakteri de tamamen ölmüş olur ve vücutta doğru iyileşme sağlanmış olur.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?