Aşı Olmadan da Gripten Korunabilir miyiz? Grip Önlemleri:

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Her ne kadar gripten korunmak için aşı güvenilir bir yol ise de, aşı olmak istemeyenler doğal yollarla da gripten korunulup korunulmayacağını merak ederler
Aşı Olmadan da Gripten Korunabilir miyiz? Grip Önlemleri:

Her ne kadar gripten korunmak için aşı güvenilir bir yol ise de, aşı olmak istemeyenler doğal yollarla da gripten korunulup korunulmayacağını merak ederler. Özellikle havaların iyice soğuduğu bu günlerde griple mücadelede gerekli önlemleri almak gerekmektedir.

El yıkama alışkanlığımıza özellikle bu dönemde azami özen göstermeliyiz. Özellikle de grip salgını dönemlerinde öpüşme ve tokalaşmaktan da olabildiğince kaçınmalıyız.

Ellerimizi burun ve gözümüze değdirmemek de gribe karşı alınabilecek basit bir önlemdir.Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek için dengeli beslenme de önemlidir.

Taze , meyve,sebze ve yeşillikleri, soğan,balık ve süt ürünleri bağışıklığımızı arttırarak gribe karşı koruyucu rol üstlenmektedir. Bol sıvı tüketmek de oldukça faydalıdır.Ilık su içmek, taze sebze çorbaları ve bitkisel çaylar ilk akla gelen korunma sıvı tüketim önerileridir. 

Düzenli egzersiz yapmanın da bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel bir gerçektir. Vitamin almak da gribe karşı koruyucu önlemlerden biridir.Özellikle de, C ve D vitamini alınması bağışıklığımızı güçlendirmektedir.C vitaminini en kolay taze meyve ve sebzelerden doğal yoldan kolaylıkla alabiliriz. 

D vitamini almak için ise, güneşi gördüğümüz dönemlerde güneşlenmek güzel bir seçenektir. Stresten uzak durmak da, gripten korunmada önemlidir.Egzersizin bağışıklık sistemini güçlendirdiği nasıl bilimsel bir gerçek ise , tam tersine stresin de bağışıklığımızı zayıflattığı bilinmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?