Baba Olma Şansını Artıran Besinler

Yayın Tarihi : 2018/02/23 14:54 • Güncelleme Tarihi : 2020/06/10 22:10 •
Çocuk sahibi olmak isteyen babalar tükettikleri besinlere dikkat etmelidir.Baba olma şansını arttıran besinleri sizler için derledik.
Baba Olma Şansını Artıran Besinler

Toplumda çoğu zaman gebelik hep anneye dayandırılır. Gebe olup olamamaktan tutun da, çocuğun hastalıklarına, cinsiyetine kadar her şeyin sorumluluğu anneye yüklenir.

Aile çocuk sahibi olmak istediğinde anne beslenmesini alışkanlıklarını düzenlemeye çalışır ancak baba adayları çoğu zaman pek bir emek sarf etmezler. Oysa ki; en başından itibaren babanın da çok önemli bir unsur olduğu unutulmamalıdır. Nasıl ki annenin beslenmesi bebeğin daha oluşmaya başlamadan sağlık durumunu öne sürüyor; aynı şekilde baban gelen spermin kalitesi de aynı oranda bebeği etkiliyor. Unutulmamalıdır ki; bebek sahibi olamayan ailelerin büyük bir çoğunda erkeğin sperm kalitesi ve ya aktivitesi düşüktür. İşte bu sebeplerle bebek düşünen çiftlerin; çift olarak beslenmelerine özen göstermeleri çok önemlidir. Tabii ki kadınların yumurtlama gücünü artıran ve azaltan besinler olduğu gibi; erkeklerinde sperm kalitesini olumlu ve olumsuz etkileyen besinler mevcuttur.

Ceviz; çok fazla besin depo eden, aynı zamanda vücut için gerekli yağları da bünyesinde barındıran bir yemiştir. Özellikle omega içeriği, çoklu doymuş yağ içeriği sayesinde spermlerin hem morfolojisini iyileştirir, hem de hareketliliğini artırır. Kısır fareler üzerinde yapılan deneyde, ceviz yedirilen farelerin sperm morfolojilerinde büyük oranda onarım ve iyileşmeler görülmüştür.

Keçiboynuzu pekmezi; spermleri olgun ve kaliteli olmasını sağlar. Sağlıklı bir insanın dahi devamlı tüketmesi gereken bir besindir.

Süt; içeriğindeki kalsiyum sebebiyle yine sperm aktivitesini artıran bir besindir. Ancak sütün yağlı değil; yarım yağlı ve ya yağsız olması gereklidir. Yarım yağlı sütlerin emilimleri diğer sütlere oranla daha fazladır. Süt ürünleri tüketilirken de yağlı olanlar değil, daha az yağlı olanlar tercih edilmelidir.

Bunlar sperm kalitesini artıran başlıca besinlerdir. bunların dışında hangi besinlerin spermi kuvvetlendirdiği içeriklerinde saklıdır. Antioksidan, C-E-D vitaminleri, selenyum, çinko, folik asit, beta karoten içeren besinler tüketilmelidir. Bunların başlıca örnekleri; tahıl, meyve, sebze, deniz ürünleri, kümes hayvanlarıdır. Ancak faydalı diye sürekli aynı besinleri tüketmek de doğru değildir. Unutulmamalıdır ki her besin kararında yendiğinde yararlı, fazlası ve eksiği zararlıdır.

Birde tüketilmemesi gereken besinler vardır. bunlar çeşitli etkilerle spermin kalitesini ve hareketliliğini düşürüyor. Bu besinler; kahve, işlenmiş et, tam yağlı süt ve süt ürünleri, yoğun şeker tüketimi, patatestir. Tabii ki tüketilebilir ancak, aşırıya kaçmamaya dikkat edilmemelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?