Bakteri İzole Edilemedi Ne Demek?

Yayın Tarihi : 2019/01/17 21:59 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/04 15:52 •
Enfeksiyon şüphesi ve araştırması sebebiyle yapılan kültür tahlillerinde kimi zaman ''Bakteri izole edilemedi'' yazan sonuç raporları görülür. Bu sonucun ne anlama geldiği de sıklıkla merak edilen bir konudur.Bakteri izole edilemedi ne demek konusunda aşağıdaki yazımızda merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.
Bakteri İzole Edilemedi Ne Demek?

Doktorlar enfeksiyon şüphelendikleri hastalarından kültür tahlili isteyebilir.Kültür tahlilleri Mikrobiyoloji Laboratuvarlarında Mikrobiyoloji uzmanlarınca değerlendirilir ve sonuçlar rapor edilir. Başlıca kültür tahlilleri boğaz kültürü, idrar kültürü, vajen kültürü, kulak kültürü, yara kültürü, balgam kültürü, sperm kültürü,aspirasyon kültürü ve beyin omurilik sıvısı kültürüdür.

Kültür Tahlillerinde Bakteri İzole Edilmedi Ne Anlama Gelir?

Bazı kültür sonuçlarında yapılan mikrobiyolojik inceleme sonrası mikroorganizma üremediğinde ''Bakteri izole edilemedi'' olarak belirtilen bir ifade bulunmaktadır.
''Bakteri izole edilemedi'' sonucu tamamen normal bir durum olup alınan kültür örneğinde herhangi bir bakteri üremesi olmadığını ve enfeksiyon etkeni bulunmadığını ifade eder.
Bakteri izole edilmedi bir enfeksiyon hastalığı bulunmadığı konusunda da kesin bilgi vermektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?