Balon Yutturarak Zayıflattılar

Yayın Tarihi : 2017/04/04 20:22 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/02 18:31 •
ABD de yapılan bir araştırmada içinde soluduğumuz havaya yakın nitrojen bulunan 'Obalon' ismindeki kapsüller kullanılmıştır.
Balon Yutturarak Zayıflattılar

 

ABD de yapılan bir araştırmada içinde soluduğumuz havaya yakın nitrojen bulunan 'Obalon' ismindeki kapsüller kullanılmıştır. Bu kapsüller 400 deneğe haftada bir yutturulmuştur.

Bu deney sonunda bu kapsülü yutan deneklerin diyet ve egzersiz yapan deneklere göre daha fazla kilo verdiği gözlenmiştir. 8 hafta sonunda diyet ve spor yapanların kilo  kaybı yüzde 3,59 iken kapsül yutanlarda bu oranın 6,81 olduğu gözlenmiştir.

Kapsül İle Zayıflama Sağlıklı mıdır?

Sağlıklı zayıflama; vücutta yağ hacminin azaldığı, ancak su ve kas kaybının yaşanmadığı zayıflama biçimidir.  Insanda yağ kaybının olması için, gün içinde tükettiği enerjinin, aldığı enerjiden fazla olması gerekir. Çünkü günlük alınan besinler üzerinde efor sarf edildiğinde yağlar tüketilmeye başlar. Bu sebeple az yenmeli ve fazla hareket edilmelidir. 

Eğer kapsül yutulmasıyla birlikte spor yapılıyor, midenin kalan kapasitesi su ve hazmı kolay besinlerle dolduruluyorsa işte bu durumda sağlıklı zayıflamadan bahsedebilir.

Ancak zayıflama etkisi kapsülden bekleniyor, var olan hacim yağlı gıdalarla dolduruluyorsa bu durumda sağlıklı zayıflamadan bahsedemeyiz. 

Kısacası; hangi yöntemle zayıflamayı tercih ediyor olursanız olun, insan emeği olmadan yapılan zayıflamalar ya kalıcı olmaz ya da sağlıklı olmaz. 

En Sağlıklı Zayıflama Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle kişinin zayıflama ihtiyacı doğru saptanmalıdır. Zayıf insanlar sağlıklıdır algısı kesinlikle yanlıştır. Bu sebeple vücuttaki yağ oranları değerlendirilmeli ve bundan kurtulmak için zayıflama yöntemleri seçilmelidir. 

Sağlıklı zayıflamak için öncelikle sağlıklı beslenmek gerekir. Çünkü amaç, gereksiz besinlerin yaptığı yağ birikintisinden kurtulup, az ama kaliteli yani faydalı besinlerin vücuda alınmasıdır. 

Zayıflama esnasında kas kaybı olmaması vücudun direnci için çok önemlidir. Bu sebeple beslenme ile zayıflamanın yanında, spor da yapılmalıdır. Bu sayede hem yağ yakımı hızlanır, hem de vücuda ihtiyacı olan kondüsyon sağlanmış olur. Aynı zamanda spor yapmak mutluluk hormonu salgılamanıza da yardımcı olacaktır. 



 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?