Başınız Ağrıyorsa Soda-Limon İçin!

Yayın Tarihi : 2018/05/07 10:10 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/17 23:46 •

Stresli bir gün yaşadıysanız ya da yorucu bir akşam yaşadıysanız muhtemelen başınız ağrıyacaktır

Başınız Ağrıyorsa Soda-Limon İçin!

Stresli bir gün yaşadıysanız ya da yorucu bir akşam yaşadıysanız muhtemelen başınız ağrıyacaktır. Baş ağrısını geçirmek için kimyasal ilaçlara başvurmak yerine bitkisel çözümleri deneyin. En pratik ve işe yarar metotlardan bir tanesi soda-limon içmektir. Sade soda içerisinde limon sıkılarak hazırlayacağınız bu pratik içecek baş ağrılarınızı geçirecektir. Ayrıca C vitamini de depoladığınızdan kendinizi çok daha zinde hissedeceksiniz. 

Baş Neden Ağrır?

Baş ağrısının çok fazla sebebi olabilir. Kronik hastalıklardan tutun da, günlük streslerde, bir işe fazla odaklanmakta, ani bir hava değişiminde dahi meydana gelebilen ve en sık görülen ağrılardır. Bu sebepledir ki; kişi çoğu zaman neden başının ağrıdığını bilemez ve sebebini araştırmadan hemen ağrı kesici ilaçlara yönelir. Halbuki baş ağrısının sebebi giderilse, kişi devamlı rahatlama halinde olur. 

Ağrı Kesiclierin Ağrıya Etkisi Nedir?

Öncelikle şu algıyı kırmak gerekir; ağrı kesiciler, ağrı durumunu ortadan kaldırmaz. Sadece vücudu uyuşturur ve ağrının o an hissedilmesini engeller. Yoksa ağrı bölgesinde değişen bir durum yoktur. Yani kalıcı bir çözüm değil, bir sürelik hissizlik meydana getirir. Ayrıca ağrı kesiciler, tüm vücutta bir gevşeme hali oluşturur ve halsizlik, yorgunluk ve algıda kapanma meydana getirir. Hatta ağır doz ağrı kesiciler, sürekli kullanılması halinde mide hastalıklarına yol açar ve kişiyi kronik rahatsızlıklara götürür. Kişi ağrılarını dindirmek isterken, mide sağlığından olur.

Doğal Ağrı Kesici Yöntemler Nelerdir?

Bilinen en şiddetli baş ağrısı, migren ağrısıdır. Ancak ona bile zamanında doğru yapılan müdahaleler, ciddi bir atak olmadan geçiştirilebilir. Bu sebeple baş ağrılarında öncelikle alternatif iyileşme yöntemleri uygulanmalı, fırsat varsa uyumalı ancak bu şartlarla geçmiyorsa ve günlük hayatınızı devam ettirmek zorundaysanız ağrı kesici alınmalıdır. 

Bu yöntemler;

kas rahatlatıcı bitki çayı tüketmek,

sıcağa yakın bir su ile, özellikle ense kökünü rahatlatacak bir duş almak ya da sıcak su torbası kullanmak,

rahat ve bol kıyafetler giyinmek,

esneme hareketleri yapmaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?