Bebek Masajının Önemi

Yayın Tarihi : 2019/09/24 18:39 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/21 09:57 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Masaj, dokunsal ve bası yöntemiyle his uyandırmak şeklinde yapılan rahatlama yöntemidir. Bu uygulama özellikle bilinçli eller tarafından doğru şekilde yapılıyorsa, vücutta inanılmaz etkiler ortaya koyar.

Bebek Masajının Önemi

 

Masaj, dokunsal ve bası yöntemiyle his uyandırmak şeklinde yapılan rahatlama yöntemidir. Bu uygulama özellikle bilinçli eller tarafından doğru şekilde yapılıyorsa, vücutta inanılmaz etkiler ortaya koyar.

Masaj her yaşta, her cinsiyette, her özellikte insana; hatta canlılar aleminde hayvanlara hatta bitkilere dahi iyi gelen bir yöntemdir. Biz insanlar hayvanların hoşlandığı okşanma bölgeleri olarak adlandırsak da, aslında yapılan dokunuşlar doğru bölgeyedir ve bu o hayvanı rahatlatır.

Bebeklerde de masaj çok önemlidir. Özellikle yeni doğanlarda, onun için yeni ortam olan, geldiği ortamdan çok daha kuru, soğuk olan bu ortama alışmak zor bir süreçtir. Bu süreçte anne kokusundan sonra bebeğe en iyi gelen yöntem, masajdır.

Bebek, anne karnındayken hazır bir sindirim sisteminden faydalanır. Annenin beslenmesinden arınan, bi nevi yararlılık sınavından geçen besinler göbek kordonuyla bebeğe ulaşır. Haliyle bebekte anne karnındayken herhangi bir sindirim problemi görülmez. Ancak kendi ağzıyla beslenmeye başladığı dünyaya geldiğinde, bağırsakları da bu dünyaya alışma süreci geçirir ve sindirim problemleri yaşayabilir. Zaten bebeklerde gaz probleminin sebebi de budur.

Bebeklere Masajın Faydaları Nelerdir?

Karın masajı; bebeğin bağırsaklarının gidiş yönüne uygun olmalı yani; soldan sağa doğru sonrasında iki taraf bel boşluğundan vajinaya doğru baskılı şekilde yapılmalıdır. Bu sayede bağırsakta bulunan gazlar itilmiş ve bebek rahatlatılmış olur.

Sırt masajı; bebek yüz üstü yatırılır ve sırtının tamamı yuvarlaklar çizilerek ovulur. Böylece bebek rahatlar uykuya rahat geçmenin yanında vücudu gevşer ve daha neşeli bir bebek olur.

Ayak masajı; gerek yetişkinlerde gerek bebeklerde en önemli masaj bölgesidir. Çünkü vücutta var olan bütün damarların geçiş noktaları ayak altlarındadır. Hatta refleksoloji olarak adlandırılan bilim, bu bölgelerle uğraşmaktadır. Yani bebeğin sıkıntısına göre ayakta belli bölgelere masaj yapıldığında, bebekteki her problem giderilebilir. Bunun dışında genel ayak masajı ile, bebeğin damarlarının gevşemesi, kan akımının normalleşmesi, bebeğin huzurlu olması, daha iyi uyuması sağlanabilir.

Bebek Masajı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Masajın bir sınırlaması yoktur. İmkan varsa her gün, hatta her alt değiştirme seansında dahi yapılabilir.

Ancak özellikle kış aylarında bebeği üşütmemek çok önemlidir. Kısıtlı imkanlarda en azından her banyo sonrası bebek yağıyla yapılan masaj, bebeğinizi ve sizi rahatlatacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?