BEBEKLERDE EK GIDAYA NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Yayın Tarihi : 2016/09/02 21:35 • Güncelleme Tarihi : 2016/09/02 21:35 •
6 aya kadar anne sütü ile beslenen bebeklerde 6
BEBEKLERDE EK GIDAYA NE ZAMAN BAŞLANMALI?

6 aya kadar anne sütü ile beslenen bebeklerde 6.aydan sonra gelişimleri için anne sütünün yanında ek gıda takviyelerine başlanması gerekir.Anne sütünü  bebeğinize 2 yaşına kadar vermeye devam edebilirsiniz.
Ek gıdalara başlarken allerji,kabızlık,hazımsızlık gibi yan etkiler olabileceğinden gıdalar az ve uzun zamana yayılarak verilmelidir. Vereceğimiz ek gıdalar tek tek ve 1 tatlı kaşığı ile başlanmalıdır.
Bebekte gelişebilecek yan etkiler gözlenmelidir.Yan etkiler yok ise hergün 1 tatlı kaşığı arttırılarak gidilebilir.Yan etkiler olur ise bir süre ara verip daha sonara yeniden  1 tatlı kaşığı ile başlanmalıdır.
Alışılması en kolay ve en az yan etkisi olan gıdalarla başlamak gerekir. Meyva suları ve pürelerini 1 hafta boyunca arttırarak ve yan etkilerini gözlemleyerek vermemiz gerekir.Meyveleri cam rende ile rendelemek sağlıklı oalcaktır.Yoğurt ikinci olarak denenebilir.Eski usullere göre mayalamamız gerekir.Ancak her gün 1 bardak taze yoğurt mayalamalısınız.Bunları takip eden süre boyunca sebze püreleri ama her seferinde yeni sebzeler eklenerek verilebilir.
Daha sonra kahvaltıya geçilebilir. 1 yumurtanın sarısının 1/4 ü ile başlanmalıdır.Takip eden zaman içerisinde bir gece suda bekletilmiş tuzsuz peynir eklenebilir.Bu arada kırmızı et( iki kez çekilmiş yağsız dana eti), köfte( çatal ile iyice ezilmiş) bebeğe verilebilir.
Takip eden aylar içerisinde acısız, baharatsız ev yemeklerini verbilirsiniz. 8. ve 9. aylarda kılçıksız büyük balık verilebilir.
Bebeğinize 1 yaşına kadar inek sütü, bal ve acılı yiyecekler kesinlikle verilmemelidir.1 yaşından sonra bu yiyeceklerde yine azar azar başlanarak verilebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?