Bebekte Yanlış Bez Kullanımı Pişiğe Neden Olur.

Yayın Tarihi : 2015/06/10 08:06 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/31 10:10 •

Bebeklerin cildi oldukça narin ve hassastır.

Bebekte Yanlış Bez Kullanımı Pişiğe Neden Olur.

Bebeklerin cildi oldukça narin ve hassastır. Geç değiştirilmiş bez veya alerji yapan bir ürünün kullanımı bebeklerin cildini zedeleyerek pişik oluşumuna neden olabilir. O nedenle bebeğin kıyafetleri, bez değişimi günlük temizliğine dikkat etmek oldukça önemlidir. Pişik oluşmuş ise doktora danışarak gerekli ilaçları kullanmak gerekir.

Bebek Bezi ve Alerji

Bebek bezi; alerji açısında mutlaka değerlendirilmelidir. Bebek hazırlığı yapan aileler bebeklerin uzun süre ihtiyaçlarını giderecek kadar malzemeyi alıp bebeğin doğacağı zamana kadar muhafaza ederler. Ancak bebek bezinde temkinlidirler. Çünkü cilt yapısının ne olacağı, beze ne tepki vereceği belli değildir. Cildin hassasiyetine göre bu durum değişebilir.

Bebek bezine alerji çok duyulan bir durumdur. Burada önemli olan bezin kalitesi değil, bebeğin cildidir. Çok kaliteli olarak bildiğiniz bir ürün bebekte alerji veya pişik meydana getirirken, daha ucuz, bilinmeyen bir marka bebeğin cildine iyi gelebilir. Bu sebeple kullanılacak bebek bezine karar verebilmek için bebeğin cilt yapısını doğru tespit etmek gerekir.

Alerjinin tek sebebi bebek bezinin markası değildir. Bebeğin poposunda bezin ne kadar kaldığı da önemlidir. Eğer bebek bezi çok uzun süreler değiştirilmiyorsa, bebeğin cildi havasız kaldığından da alerji gelişebilir. Bu sebeple bebek bezleri çok uzun süre bebek cildine temas edilmemeli ve belli aralıklarla en azından bez açılarak bebek rahatlatılmalıdır.

Pişikte Uygulanan Kremler Çok Önemlidir

Cilt, gözenekleri sayesinde hava alan, yani iç organlarla temas halinde, ayrıca insanın en uzun organıdır. Dolayısıyla cilde uyguladığınız her ürün, vücut tarafından emilir ve kan dolaşımına katılır. Bu sebeple bebeklerde kullanılan kozmetikler de çok önemlidir. Bebek çağında etkileri görülmese de vücut tarafından emilen bu ürünler ileri yaşlarda organ defektine sebep olabilir.

Pişikte olabildiğince doğal ürünler tercih edilmelidir. Zeytin yağı, hindistan cevizi yağı gibi doğal, E vitamini bakımından zengin ürünler mesela bebeğin hem florasını bozmaz, hem de vücut tarafından emildiğinde dahi bir probleme sebep olmaz.

Eğer kozmetik krem kullanıyorsanız, önerilen dozda ve bir önceki uygulamanın kalıntılarını silerek yeniden sürülmesi gerekmektedir. Özelllikle kız bebeklerde vajinaya temas ettirilmemesi önemlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?