Beklenen Adet Kanamasının Gecikme Olması Ne Anlama Gelir?

Yayın Tarihi : 2016/07/15 14:50 • Güncelleme Tarihi : 2016/07/15 14:50 •
Sağlıklı bir bayan 28 günde bir düzenli olarak adet kanaması görmeye alışıktır, adet kanaması geciktiğinde hemen endişelenebilir
Beklenen Adet Kanamasının Gecikme Olması Ne Anlama Gelir?

Sağlıklı bir bayan 28 günde bir düzenli olarak adet kanaması görmeye alışıktır, adet kanaması geciktiğinde hemen endişelenebilir.
Düzenli adet kanaması gören bir kadın yılda bir yada  iki kez gecikmeli adet görebilir. Bu durumdaki sebep iş değişikliği, aile içi stres, üzüntü, yaşam tarzı değişikliği, iklim değişikliği, yorgunluk gibi basit bir olaydır.
Bu durum  beynin bilinçli kısmını etkileyerek buradan hipotalamus diye adlandırılan bölgenin işlevini bozmakta ve adet döngüsü burada "takılmaktadır". Bu durumda tıbbi bir değerlendirme yapılması gerekli değildir.
Diğer yandan  yine düzenli olarak adet kanaması gören bir kadında adet gecikmesinin en sık görülen sebebi gebelik olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.
Beklenen adet kanamasının en az 1 hafta geciktiği durumlarda gebelikten şüphe duyuluyorsa test yapılması uygundur.Gebelikten şüphe duyulmayan ve yine geciken adet kanamalarında ise bunun nedeninin araştırılmasına yönelik olarak kadın doğum doktoruna muayene olunmalıdır.


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e******** :

Merhaba hocam kendimi bildim bileli adet günüm bi gün bile aksamadı bu ay 6 gün gecikme var test yaptırdım hamile değilsin dediler ama kasık ağrılarımdan duramıyorum gebelik olsa bu tip ağrılar olur mu ne yapmamı tavsiye edersiniz


Cevap:

Olabilir, ancak kesinlikle hamilelik belirtisi denilemez, idrar yolu enfeksiyonu da olabilir, idrar tahlili yaptırmanızı tavsiye ederiz..

a******** :

Merhaba hocam,36 yaşında 4 yıllık evlıyım,2aydır adet görmüyorum,bu aradada düzensiz kanamalarım oluyor,tahlil yaptırdım,LH;9.79 FSH;15.54 E2;94 ultrasonda rahimde1,5cm mıyom cıktı,henüz bebeğimiz yok,ne önerirsiniz hocam,2 kezde tüp bebek denedik olmadı,çok tesekürederim şimdiden.


Cevap:

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



m************ :

merhaba ben daha oncede yazmisdim ama cevabi tam anlamadim ben 4ay oncede arkadan beraberlik yasadim 2ay duzenli adet gordum ama 2aydir olmuyorum universteye hazirlaniyorum 5-6saat bazen daha az uyku uyuyorum kahve cok tukediyorum belimde agri oluyor neden adet gormuyorum?hamile ola bilirmiyim?((


Cevap:

Gebelik testi yaparsanız öğrenebilirsiniz.. Bu durumda nasıl bir cevap vermemizi bekliyorsunuz..

?