Beta HCG Değerlerine Bakılarak Çoğul Gebelik Tanısı Koyulur mu?

Yayın Tarihi : 2018/09/10 15:47 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 09:55 •

Gebeliklerde kanda Beta HCG değeri 5 ve üstü olmalıdır.Gebelik tanısından sonra ise Beta HCG değerlerine göre çoğul gebelik tanısı koyulup koyulmayacağı da merak edilen bir konudur. Çoğul gebelik tanısında en kesin bilgiyi yapılacak ultrason muayenesi vermektedir.

Beta HCG Değerlerine Bakılarak Çoğul Gebelik Tanısı Koyulur mu?

Tahlil yorumlayan sağlık siteniz Tahlil.com'a en sık gelen sorulardan biri de, Beta HCG değerlerinin değerlendirilerek çoğul gebelik olup olmadığı konusunda tanı koyulup koyulmacağı üzerine.

Bu konuda merak sahibi olan okurlarımızı bilgilendirelim.Beta HCG değerlerine bakılarak asla bir çoğul gebelik tanısı koyulmamalıdır. Tahlil.com'da defalarca da belirtiğimiz üzere bu konuda en doğru bilgiyi gebeliğin en erken 6. haftası ve sonrasında yapılacak olan ultrason muayenelerinin vereceğinin bilinmesidir.
Beta HCG değerlerine bakılarak çoğul gebelik tanısı koyulup koyulmayacağı konusunda  aşırı derecede merak sahibi olan okurlarımıza pratik bir bilgi de verebiliriz.
İki gün veya bir başka deyişle 48 saat arayla yapılan 2 ayrı Beta HCG testi sonuçları arasında eğer 2 kat ve üstü bir artış var ise, bunun çoğul gebelik ihtimali konusunda kesin olmasa da bir veri olabileceğini söyleyebiliriz.
Örnek vermek gerekirse ilk Beta HCG sonucu 1000 çıkan bir hamile kadının 48 saat sonra yapılan bir sonraki Beta HGG değeri 2000'in üstünde ( örneğin 3000) çıkması durumunda bu tür bir olasılıktan söz edebiliriz.Ancak bu olasılığın mutlak suretle kadın doğum doktorunun yapacağı ultrason muayenesinde de teyid edilmesi gerekmektedir.tek başına Beta HCG değerleri ile asla çoğul bir gebelik tanısı koyulmamalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
g********** :

Merhabalar B HCG  kan testi 2.94 çıktı en son adet tarihim 24.02.2016 hamilelik var mıdır


Cevap:

Hamilelik şüphesi yönünden yapılan Beta HCG testi sonucunu inceledik.Test sonucu hamilelik olmadığı yönünde bilgi veriyor.

Gebelik testi olarak kullanılan Beta HCG ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve Beta HCG ile ilgili benzer 
sorulmuş diğer sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları okumak için  tıklayınız...


Kanda Beta HCG  testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....

b**************** :

merhaba bugün gebelik için kan tahlili yaptırdım sonucum 5.69 çıktı.normal değerler ise 0.5 _ 5mlu/ml olması gerekiyormuş. hamilemiyim


Cevap:

Test sonucunuz negatif sayılabilir, ancak birkaç gün sonra tekrarlamanızı öneririz..

a*********** :

Merhaba 15 gün önce aşılama yaptırdık ve 15 günün sonunda BHCG sonucu 91,98 çıktı.Sizce eşim hamile mi?


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


m************ :

mrb çarşamba günü reglm 4 gün geçmesiyle doktora gittim kan testi yaptık sonucum 250 çıktı doktorum 2 gün yoktu bugün tekrar görüşebildik birdaha kan testi yaptık değerim 1944 çıktı enfazla 3 haftalk dedi bnm enson adetm 8 ağustos normalne 5+4 olmam gerk ben kaç haftalk hamileym anlamadım?


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


a********* :

ben bugun kan tahlili yaptırdım beta hcg 1,20 yazıo acaba hamilemıyım kagıdın yan tarafında 1hftadan 2 aya kdr yazılar var pek anlayamadım doktorda bişi demedi yardımcı olursanız cok sevınırım....


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


?