Beta HCG Sadece Sağlıklı Hamileliklerde Yükselmez

Yayın Tarihi : 2018/09/13 00:06 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/06 11:00 •

Hamilelik varlığında Beta HCG Hormonu  normal değerlerin üstünde çıkar.

Beta HCG Sadece Sağlıklı Hamileliklerde Yükselmez

 Hamilelik varlığında Beta HCG Hormonu  normal değerlerin üstünde çıkar.Hamilelik oluştuğunda kadında uterus veya halk arasındaki adıyla  rahimde (dış gebelik durumunda tüpler veya karın boşluğu gibi rahim dışı vücut bölgelerinde) yerleştiği andan itibaren trofoblast hücreleri tarafından Human chorionic gonadotropin ( Beta Hcg ) adı verilen bir hormon salgılanmaya başlanır. 

Normalde kanda ve idrarda eser miktarda bulunan bu hormonun arttığının çeşitli testlerle gösterilmesi vücutta bir gebelik olduğunun kanıtıdır.Ancak kadında nadir de olsa Beta HCG hamilelik dışı durumlarda da yüksek çıkabilir.Buna örnek ise HCG salgılayan tümörlerin varlığıdır.

Kanda Beta-hCG sonucu 6 mIU/ ml üstünde ise sonuç pozitif olarak kabul edilir. İlerleyen zamanlarda Beta-hCG düzeyinin belirli aralıklarla ölçümü gebeliğin durumu hakkında bilgi verecektir.
Pozitif sonuç sadece kanda beta-hCG değerinin yükseldiğini gösterir ancak sağlıklı bir gebelik olduğunu garanti etmez.
Mutlaka bir kadın-doğum uzmanının muayenesi ve gözetimi gereklidir. Bebeğin kalp atışlarının ve bebeğin bulunduğu yerin ultrasonografik olarak gösterilmesinden sonra sağlıklı bir gebeliğin garantisi verilebilir. Hem hamilelerin sağlığının izlemi hem de çalışma alanlarının doğru olarak belirlenebilmesi açısından kesin gebelik tanısı ultrason muayenesi ile koyulur.
Ggebelik tanısı Bebeğin kalp atışlarının ve bebeğin gebelik kesesinim ultrasonografik olarak gösterilmesinden sonra  kesinleşecektir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?