Biberon Çürüğü ve Koruma Yolları

Yayın Tarihi : 2018/01/02 12:52 • Güncelleme Tarihi : 2018/01/02 12:52 •
Bebek, ebeveyn yönlendirmesiile hayatına yön veren bir varlıktır
Biberon Çürüğü ve Koruma Yolları

Bebek, ebeveyn yönlendirmesiile hayatına yön veren bir varlıktır. Aile bilerek veya bilmeyerek hayatındabulunan alışkanlıklarını farkında olmadığını düşünse de bebeklerine kazandırırve her türlü yaşam tarzını çocuğuna aktarmış olur. Bu alışkanlıklar içindesadece günlük davranışlar değil, beslenme alışkanlıkları, kriz yönetimleri,öğrenme alışkanlıkları dahil pek çok davranışı kapsar. Bu sebeple aile yaptığıher davranışın gerek bilinçli , gerek bilinç altı olarak bebeğe enjekteedildiğini unutmamalı ve buna göre davranmalıdır.

Bebeği ne ile beslerseniz,onu sever ve onu benimser. Bu sebeple özellikle ek gıdaya yeni geçilendönemlerde bebeği ne kadar şekerden uzak tutarsanız o ölçüde doğru bir davranışsergilenmiş olur.

Bebeği susturmak,sakinleştirmek için şekerli gıdalar vermek maalesef toplumda alışkanlık halinegelmiştir. Bebek ek gıdaya başladığı andan itibaren emzik veya biberonalışkanlığı kazanması için çoğu zaman reçel, çikolata gibi akışkan şekerlere batırılarakbebeklerin ağzına verilir. Bebek bunu zamanla bir ihtiyaç gibi düşünür vesürekli ister. Böylelikle henüz ilk çıkan dişlerden itibaren sağlıksız bir ağızyapısı ile karşılaşılır. Sütü sevmeyen çocuklara sevdirmek için sütüne şekerkatmak da son derece yanlış bir davranıştır. Bu ve benzeri pek çok alışkanlık,biberon çürüğü denen diş çürüklerini meydana getirir. Tabii ki her hastalıktaolduğu gibi, korumak tedavi etmekten her zaman daha kolaydır. Bu sebeple ilkyapılması gereken bebeği özellikle iki yaşına girene kadar şekerletanıştırmamaktır. Ancak bunun önüne geçemiyorsanız basit yöntemlerle bebeğinizibiberon çürüğünden koruyabilirsiniz.

Bebeğiniz şeker içerikli birsıvıyı biberonla içme alışkanlığı edinmişse kesinlikle bununla uyumasınamüsaade etmeyin. Aksi takdirde uyku süresince dişler devamlı surette zarargörecektir. Şekerli besin tükettiğinde, biberonu yıkayıp içerisine su doldurunve bunu bebeğin içmesini sağlayın bu sayede dişler yıkanmış ve temizlenmişolacaktır. Ayrıca bebeğin ağız içi yapışıklık hissi de kaybolacaktır. Şayet bebeksu içmeyi reddediyorsa, ıslak ve yumuşak bir bez yardımıyla bastırıp bebeğezarar vermeden damağını ve varsa dişlerini temizleyin. Bebeğin iki yaşınageldiğinde biberondan uzaklaşmasını sağlayın ve ilk dişleri çıktığındanitibaren düzenli kontrollere götürmeyi ihmal etmeyin. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?