Bölgesel Zayıflama ve Zayıflama Yöntemleri Nelerdir ?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/04 11:53 •

Yağlara yönelik yapılan tedavilerde de esas; ya bu yağları oradan söküp almak, ya da bölgede bir kinetik enerji oluşturarak yağların yakılmasını sağlamaktır.

Bölgesel Zayıflama ve Zayıflama Yöntemleri Nelerdir ?

Zayıflama için bir çok yöntem kullanılmaktadır. Bölgesel zayıflama da sıkça tercih edilmekte ve uzmanlarca uygulanmaktadır. En sık kullanılan bölgesel zayıflama yöntemlerini, Tahlil.com olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Sık Kullanılan Yağ Yakma Yöntemleri

1.Liposuction: Sıkça kullanılan bir bölgesel zayıflama yöntemidir. Bu yöntem ile vücudumuzda oluşan aşırı yağ dokuları ve biriken yağlar alınır. Amaç, vücut yağlarının emilmesidir. Liposuction yötemi ile bölgesel kiloların yok edilmesi için ilk önce yağ alınacak bölgeye uzman hekimlerce yağları çözen ve sıvılaştıran solüsyon uygulanır. Daha sonra kanüller vasıtasıyla bu gevşeyen yağ dokusu emilerek çekilir. Kalça göbek karın yağları bu şekilde alınabilir. Acısız bir uygulamadır.

2.Ultrashape: Yüksek dalgalı ses frekanslarıyla gerçekleştirilen ultrashape tekniği bölgesel kiloların yok edilmesi sonuçlanır. Ultrashape makinası ile deri altı yağ tabakalarına odaklanılan ses frekansları, yağ hücrelerinin hücre çeperlerini parçalayarak kökten tamamen yok olmasına sebep olur. Güvenilir ve risksiz bir bölgesel zayıflama modeli olan ultrashape ülkemizde bir hayli yaygınlaşmaktadır.  

3.Lipoliz: Lipoliz yöntemi de son zamanlarda sıkça uygulanmaktadır. Lipoliz bölgesel zayıflama uygulamalarında yağ hücrelerini çözen ve eriten özel bir kimyasal ile yağların yoğun olarak bulduğu bölgelere uygulanarak gerçekleştirilir. Lipoliz bölgesel zayıflama yönteminde aynı ultrashape tekniğin de olduğu gibi yağ hücreleri parçalamaktadır. Lipoliz tekniğinin ultrashape den farkı, yağ parçalanma işleminin kimyasal yöntemlere bağlı kalarak yapmasıdır.

Vücutta Depo Edilen Yağlar Nasıl Yakılır?

Yemek yediğiniz kadar enerji harcamazsanız, vücut kalan besinleri yağ olarak depolar ve vücudunuzun şişman görünmesine sebep olan yağlanmalar meydana gelir. Bu sebeple yağların yakılması lazım ki vücut kilo direnci kırılsın ve ince bir görüntü meydana gelsin. Yağların vücuttan atılması için kinetik enerji gerekir. Kinetik enerji, hareket enerjisi demektir. Vücut ne kadar çok fiziksel olarak bir titreşim meydana getirirse, o kadar çok yağ yakması mümkün olur. Dolayısıyla yağlara yönelik yapılan tedavilerde de esas ya bu yağları oradan söküp almak, ya da bölgede bir kinetik enerji oluşturarak yağların yakılmasını sağlamaktır. Bu yöntemleri tüm vücut için uygulamak biraz zordur hedefe yönelik uygulandığı için ama bölgeselde oldukça iyi sonuç vermektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?