Cildiniz Yağlı İse Karbonat İyi Bir Çözüm!

Yayın Tarihi : 2016/04/03 12:32 • Güncelleme Tarihi : 2020/11/18 14:06 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Sağlıklı bir cilt görüntüsü, kişiyi her zaman iyi hissettirir. Bunun aksi, istenmeyen bir cilt görüntüsü ise, kişide kendine karşı güvensizlik oluştururken; karşı bakışta da kişiyi yorgun, halsiz ve bakımsız gösterir.
Cildiniz Yağlı İse Karbonat İyi Bir Çözüm!

Sağlıklı bir cilt görüntüsü, kişiyi her zaman iyi hissettirir. Bunun aksi, istenmeyen bir cilt görüntüsü ise, kişide kendine karşı güvensizlik oluştururken; karşı bakışta da kişiyi yorgun, halsiz ve bakımsız gösterir. Bu sebeple cilt görüntüsü sanılandan daha önemli ve dikkat çekicidir. Sağlıklı cilt; temiz, parlak görünümlü ciltlerdir.

Cilt yapısı kişiden kişiye değişmektedir. Kuru, yarı yağlı ya da aşırı yağlı ciltler vardır. Cilt tipinin doğru belirlenmesi, kullanılan ürünlerin etkisini en doğru şekilde gösterilmesine sebep olur. Bu sayede hedeflenen cilt görüntüsüne ulaşmak için kullanılan ürünler doğru seçilir ve kısa sürede sonuç alınabilir.

Her cilt tipinde avantajlar ve dezavantajlar vardır. Ancak en büyük dezavantajlar yağlı ciltlerde görülür.

Özellikle aşırı yağlı ciltte sivilce ve siyah nokta oluşumu oldukça yoğundur. Can sıkıcı bu durumdan kurtulmak için kişisel hijyene dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra yağlı cildi temizlerken karbonat kullanılabilir.

Yağlı Ciltlere Karbonat Nasıl Uygulanır?

Hafif sulandırılmış karbonatı yağlı cildinize uygulayın ve durulayın. Her sabah güne bu kısa temizlikle başlamanız cildinizi çok daha sağlıklı yapacaktır. 

Cilt Tipi Değişir mi?

Cilt tipinizi belirleyen pek çok unsur vardır. Bunların ilki genetik yapınızdır. Genetik olarak cildinizin olmaya yatkın olduğu bir cilt tipiniz vardır.

Genetikten sonraki en önemli unsur ise, çevresel unsurlardır. Çevresel unsurların en önemlisi ise, beslenme tipidir. Yağlı ve sağlıksız bir beslenme tarzınız varsa cildiniz aşırı yağlanmaya bağlı olarak sivilceli, yağlı bir cilt olacaktır.

Bundan sonraki unsur ise, kullandığınız temizlik ve cilt bakım ürünleridir. Eğer cilt tipinize uygun olan kimyasallar kullanmıyorsanız, bu durumda cildiniz tepki verecek ve istenmeyen lekeler meydana getirecektir.

Bu sebeplerle cilt, uzun süre istenmeyen etkiye maruz bırakılırsa tipi değişebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?