Cinsel İlişki Stresi Azaltır

Yayın Tarihi : 2018/02/07 13:45 • Güncelleme Tarihi : 2023/03/07 11:20 •

Stres, yaşadığınız kaygının olasılıklarını zihninizde devamlı değerlendirmeniz, başka durumlarla ilgilenseniz dahi, zihninizi rahatlatamadığınız durumdur.

Cinsel İlişki Stresi Azaltır

Yapılan son araştırmalara göre cinsel ilişki stresi azaltır ve kan basıncını indirir.
Cinsel ilişki, kan basıncını etkiler.
Oluşan anksiyete reaksiyonları ve kan basıncı değişiklikleri düzgün ve düzenli cinsel ilişkisi yaşayan kişilerde diğer insanlara göre daha düşüktür.
Hatta düzenli ve sık cinsellik ilişki diastolik kan basıncının inmesine yardımcı olur.

Stres Vücuda Ne Yapar?

Stres, kelimesini artık günümüz dünyasında çok kullanır olduk. Aslında stres unsuru yüzyıllardır bilinen bir kavramdır ancak hem yaşam şartlarının değişmesi, hem insanların artık bilim sayesinde stresin daha fazla hastalığın sebebi olduğunu bilmesi sebebiyle artık daha dikkat çeken bir unsur haline gelmiştir. Dolayısıyla stresin etkilerini doğru şekilde bilmek, bizi de doğru çözüme kavuşturacaktır.

Stres, yaşadığınız kaygının olasılıklarını zihninizde devamlı değerlendirmeniz, başka durumlarla ilgilenseniz dahi, zihninizi rahatlatamadığınız durumdur. Bu durumda kalbin kan pompalama hızı artar, metabolizma hızı yükselir. Bu durumda kişinin tepkileri çok daha hızlı ve ani olur, hemen her durumda panik halindedir ve dolayısıyla uyku düzensizlikleri, uyku tutmama problemleri karşımıza çıkar ve kişi kısır bir döngüye girer. Bu kısır döngü, kişiyi uyuyamadıkça ve rahatlayamadıkça daha büyük streslere sokar.

Dolayısıyla stresten ve kaygıdan en kaliteli şekilde uzaklaşmanın yolu; vücudu yormaktan geçer. Vücudunuzu hakkıyla yorduğunuzda enerji birikiminiz dışa vuracak ve uyku düzeninizi kuracaktır. Uykusunu doğru uyuyan kişinin dolaşımı rahatlayacaktır.

Cinsellikte de yine aynı rahatlatıcı etki vardır. Vücut hareket isteğini cinsellikle giderir. Ayrıca cinsel organları kanlandıkça, kalbin fazla pompaladığı kanı kullanır. Bu durumda hem fiziksel aktivite ile adrenalin salgısını artırır, hemde cinsellikten aldığı hazla stresinden uzaklaşır. İşte bu sebeplerle cinsellik, kişinin stresini azaltmada önemli bir etkendir. Özellikle düzenli cinsellik yaşayan kişilerde stres seviyeleri her zaman daha düşük görülmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?