Cinsel İsteksizlik Sebepleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/09 12:13 •

Cinsel isteksizliğin kadınlardaki ve erkeklerdeki sebepleri birbirinden farklıdır. Sağlıklı cinsellik için her iki cinsiyetin de istekli olması gerekir.

Cinsel İsteksizlik Sebepleri Nelerdir?

Cinsel isteksizlik; özellikle kadınlarda görülen, bazen fizyolojik, bazen psikolojik bir rahatsızlıktır. İsteksizliğin pek çok sebebi vardır.

İlaç kullanımı; kas sistemi ve antidepresanlar cinsel isteksiz sebebidir. Kas sisteminde bir hastalık varsa bunun neticesinde kas gevşetici ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar zaten insanlarda bir yorgunluk ve uyku hali yapar, kasları gevşek durumda olan bir insan, kas gücü gerektiren işleri yapmakta tembel davranır. Öyle ki çoğu zaman yattığı yerden oturmak bile zor gelir. Bu durumda takdir edersiniz ki yoğun kas faaliyeti isteyen cinsellik olması mümkün görünmemektedir.

Alerji; alerjik reaksiyonlar, keyifsizlik, halsizlik ve cinsel isteksizlik yapar. Alerji durumunda kanda akyuvar sayısı artar ve diğer fonksiyonlar bir miktar yavaşlar. Çünkü vücut var enerjisini, içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulmak için kullanır. Bu durumda kişide cinsellik ihtiyacı arka plana atılır ve önemsenmez.

Uygunsuz diyetler; vitamin ve mineral alımını azaltacağından, cinsel isteksizlik yapar. Cinsellik, sağlıklı insanda ihtiyaçtır. Dolayısıyla uygunsuz diyetlerde kişinin aldığı enerji ve besin miktarı düşük olduğu için, kişilerde halsizlik hasıl olur ve cinselliği yaşasa dahi yeterince enerjik olmayabilir ve verimsiz bir cinsellikten bahsedilir.

Uyuma ihtiyacı; uyku ihtiyacı, vücudun yorgunluk neticesinde yeterince oksijen alamaması ve vücudunda bir çok fonksiyonun, kan akış hızının yavaşlaması anlamına gelir. Dolayısıyla bu kişiler için aşırı hareket ve heyecan isteyen cinsellik, o an olmaması gereken bir durumdur. Bu durumda; çiftlerden birinin uykuya ihtiyacı varsa, karşı taraf anlayışlı olmalıdır. Aksi takdirde verimsiz bir cinsellik yaşanır.

Erkelerde ve Kadınlarda Cinsel İsteksizlik

Cinsel isteksizlik genelde kadınlarda görünse de, aslında erkeklerde de görülen bir durumdur. Ancak bunların kadınlardaki ve erkeklerdeki sebepleri birbirinden farklıdır. Sağlıklı cinsellik için her iki cinsiyetin de istekli olması gerekir.

Kadınlarda isteksizlik; genelde psikolojik problemlerden olur. Erkekler sosyal hayatta meydana gelen sıkıntıları kolaylıkla kafalarından silerken, kadınlar üzerine fazla düşündükleri için atlatmakta zorlanır ve sadece cinsellikte değil, sosyal hayatta da isteksizlik yaşarlar.

Erkeklerde cinsel isteksizlik; ekrana uzun süre maruz kalma, fiziksel olarak güç gerektiren işlerde yorulmuş olma, yoğun uykusuzluk hissi gibi durumlarından ortaya çıkar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?