Cinsel Terapi Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/05/19 09:39 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/19 09:39 •
Cinsel terapi; psikolojik sorundankaynaklanan cinsel sorunların çözümlenmesinde kullanılan bir terapi metodudur
Cinsel Terapi Nedir?

Cinsel terapi; psikolojik sorundankaynaklanan cinsel sorunların çözümlenmesinde kullanılan bir terapi metodudur. Bireyselolarak terapi görülebileceği gibi çift olarak da terapi imkanı vardır. Araştırmalardacinsellik iki kişi arasında olan bir olay olduğu için çift terapilerinin daha çok işe yaradığıgözlemlenmiştir.

Öncelikle kişiler kısa olmak üzere teker teker uzmana sorunlarınıanlatmalıdır. Mutlaka kişinin eşi yanındayken söyleyemeyeceği sorunları vardır.Geçmişteki cinsel yaşam incelenir ve bu sorunun ne zamandan beri var olduğu , nasılbaşladığı ve bireylerin kişisel olarak nasıl sorun yaşadığı hakkındaki öykülerinin alınmasıçok önemlidir.

Cinsel terapide psikolojik kaynaklı sertleşme sorunu sıkgörülmektedir.Erkeklerin hayatların herhangi bir döneminde herhangi bir sebepten (odaklanamama,kafasının işte olması vb.) dolayı sertleşme problemi yaşama oranı %60-%70 lerdedir.Bunun sonucunda erkeklerde sonraki ilişkide de bu sorunu yaşar mıyım? performansım düşermi? gibi kaygılar bu sorunun devam etmesine sebep olabilir.

Bunun dışında psikolojikerken boşalma , cinsel isteksizlik gibi sorunlarda görüldüğünde cinsel terapi metodu oldukçabaşarılı olabilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?