Cinsellik ve Vajinal Enfeksiyon

Yayın Tarihi : 2018/08/28 01:49 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/28 01:49 •
Cinsellik, insanın doğal ihtiyacını karşılayan hatta eşler arası muhabbeti, sırrı, özel hayatı taşıyan inanılmaz bir fiziksel ve biyolojik bağdır
Cinsellik ve Vajinal Enfeksiyon

Cinsellik, insanın doğal ihtiyacını karşılayan hatta eşler arası muhabbeti, sırrı, özel hayatı taşıyan inanılmaz bir fiziksel ve biyolojik bağdır. Ancak tek kişi ile değil pek çok partnerle birlikte olunan ilişkiler başta olmak üzere, pek çok durumda hastalıklarında sebebi olabiliyor cinsellik.

Cinsellikte en önemli unsur temizliktir. Bayan ve erkek partner fark etmeksizin, doğru yapılmayan temizlik, çiftlerde özellikle bayanda hastalık için ortam oluşturur. Vajina nemli bir ortamdır bu sebeple bakterilerin, mantarların ve çoğu mikroorganizmanın kolaylıkla üreyebileceği ve hastalık yapabileceği ortamdır. En ufak bir temizlik ihlalinde dahi uzun süren vajinal enfeksiyonlar canınızı sıkabilir.

Peki vajinal mikroorganizmalardan korunmak için neler yapılmalıdır? Öncelikle cinsel ilişki öncesi çiftler mesaneyi boşaltmalı ve su ile cinsel organlarını güzelce temizlemelidir. Bu küçük önlem sayesinde pek çok hastalık en baştan engellenmiş olur.

İlişki esnasında vücut dışında bulunan bakteriler vajinadan içeri itilebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için; ilişki sonrası lavaboya gidilmeli ve iki damla dahi olsa idrar yapılmalı ve ardından yine su ile temizlik yapılmalıdır. Bu sayede dışarıdan giren bakteriler etkisini göstermeden kolaylıkla vücuttan atılabilir.  Tabii bebek düşünülüyorsa bunu yapmayı geciktirebilirsiniz. Çünkü spermlerin yumurtaya ulaşması için bir süre sırtüstü bacakları kaldırarak yatmak uygun olacaktır.

Birlikte olunan ortam muhakkak temiz olmalıdır. Yatak çarşafları sık sık değiştirilmeli ve her gün havalandırılmalıdır.

Temiz iç çamaşırları kullanılmalıdır. Mikroorganizmalar temizliğin olduğu ortamda üreyemez ve etkinliğini kaybeder.

Vajinal temizlikten sonra muhakkak kurulanmalıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi nem; mikroorganizmalar, özellikle mantarların sevdiği ortamlardır.

Sık idrara çıkma gibi şikayetler vajinal enfeksiyonların başlangıcını işaret eder. Böyle bir durumda hemen bol su içerek sık idrara çıkın. Bu sayede daha derinlere işlemeden enfeksiyondan korunmuş olursunuz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?