Çocuklarda Görülen Öksürük İhmal Edilmemeli!

Yayın Tarihi : 2016/03/18 14:55 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/15 11:34 •

Çocukluk döneminde uzun süreli öksürükler kesinlikle ihmal edilmemelidir

Çocuklarda Görülen Öksürük İhmal Edilmemeli!

Çocuklarda Görülen Öksürük İhmal Edilmemeli!

Çocukluk döneminde uzun süreli öksürükler kesinlikle ihmal edilmemelidir. Uzun süreli öksürük akciğer hastalıklarının belirtisidir. Ayrıca vücutta enfeksiyona bağlı bir durumun varlığına neden olur. Öksürük ses tellerine zarar vererek boğazı zedeler. Öksüren çocuklar mutlaka bir çocuk doktoruna götürülerek ilaç ile tedavisi uygulanmalıdır.

Öksürük Neden Olur?

Bizim hastalık olarak algıladığımız her olay, aslında bir savunma mekanizmasıdır. Öksürük de bunlardan bir tanesidir. Solunum sistemi, sadece gazların geçişine izin veren bir sistemdir. Ancak gazlar haricinde, hatta istenen gaz yani; oksijen dışında dahi herhangi bir madde girmeye çalıştığında onu kabul etmez ve öksürük vasıtasıyla onu dışarı atmaya çalışır. Öksürüğün en temel amacı vücuttta budur. Ancak bu madde, öksürükle uzaklaşamıyorsa, öksürük şiddetlenir ve bu şiddet başka organlara zarar vermeye başlar.

Şiddetli öksürük, öncelikle boğaz tahrişine sebep olur. Tahriş olan boğaz, yutkunma ve yeme bozukluklarına netice verir. Ayrıca akciğerde de hasar olabileceğinin işaretidir.

Çocuklarda Öksürük Ne Zaman Önemlidir?

Derdini anlatamayan çocuklarda da durum aynıdır. Bu sebeple ebeveynler her zaman iyi bir gözetmen olmalı ve çocuklarını takip etmeli, vücutlarının verdiği alarmları iyi değerlendirmelidir. Öksürüğe sebep olacak bir soğuk algınlığı alerji gibi durum söz konusu değilse: Öksürük eğer 3 günü geçiyor, şiddetleniyor ve iştahsızlığı beraberinde getiriyorsa, boğazda kızarıklıklar meydana gelmişse mutlaka gecikmeden önce çocuk doktoruna ve eğer tavsiye edilip yönlendirilirse, göğüs hastalıkları uzmanına muayene ettirilmelidir.

Öksürükle Gelen Kan

Öksürükle kan gelmesi genelde ebeveynleri çok korkutur. Ancak öksürükle gelen kan, her zaman akciğerden kan gelmesi anlamını taşımaz. Yani meydana gelen bir boğaz tahrişinden de kanama yapıyor olabilir. Bu sebeple ağızdan gelen her kanda korkulmamalı ancak devam etmesi halinde mutlaka inceleme yapılmalı ve sebebi öğrenilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?