Çocuklarda WBC (lökosit ) Normal Değerleri

22.06.2018 08:00 | Güncelleme: 02.04.2019 11:47
Çocuklarda kan sayımı sonrası çıkan wbc yani lökosit değerleri yetişkinlere göre farklılık göstermektedir.
Çocuklarda WBC (lökosit ) Normal Değerleri
A

Çocuklarda kan sayımı sonrası çıkan WBC yani lökosit değerleri yetişkinlere göre farklılık göstermektedir.

Birçok anne baba hemogram yani kan sayımı sonrası çıkan wbc değerlerini inceledikten çocuklarında wbc değerlerinin yüksek olduğunu görerek paniğe kapılıyor.
Lösemi,kan kanseri gibi hastalıkları akıllarına getiriyor.Aşağıda çocuklarda wbc yani lökosit normal değerlerini görebilirsiniz.Bu değerler,yetişkinlerin normal değerlerine göre bir miktar yüksektir.
Sonuçlar yorumlanırken çocukların yaşları da dikkate alınmalıdır.

Tahlil.com okurları,başka hiçbir sağlık sitesinde bulamayacakları bu değerleri inceledikten sonra, çocuklarının wbc değerlerini daha doğru olarak yorumlayacaklardır.

Çocuklarda WBC (Lökosit) Normal Değerleri

Çocuk Yaşı     WBC Normal Değeri
0-1 ay 9,40-34,00 K/mm3
2-12 ay 5,00-19,50 K/mm3
1-3 yaş 6,00-17,50 K/mm3
4-5 yaş 5,50-15,50 K/mm3
6-15 yaş 4,50-13,50 K/mm3
15 yaş ve üstü 4,50-11,00 K/mm3

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

Sertuğ | 16.08.2018 01:49

Merhaba bebeğim 3 aylık wbc değeri 22.75 çıktı korkulacak bir değermidirn

Tahlil.Com | 16.08.2018 10:41

Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre bebeğinizde WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.
Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.
WBC  yüksekliği durumunda akla gelen ilk olasılık enfeksiyon varlığıdır..Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Özellikle bakteriyel kökenli enfeksiyonlar buna örnektir.Kan sayımında  wbc yüksekliği farklı sebeplere  bağlı olarak da izlenebilmektedir.

Kan sayımı tahlilinde WBC (lökosit)  yüksekliğine ilişkin aşağıdaki bağlantımızda çok daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

WBC yüksekliği

 

ozlem-demirkol-yilmaz | 25.07.2018 01:09

Merhaba 14 aylik kizim yaklasik 2 hafta once hast yatirdik idtar yolu enf. Be kanda enf cikti crp normale dondu idrar yolu icin 5 gun igne kullandi bugun yeniden tahlil yaptirdim.lokosit +1 lokosit mik. 4 cikti enf gorunuyormu?

Tahlil.Com | 25.07.2018 05:24
Enfeksiyonun görünüp görünmediği için idrar kültürü tahlili en doğru bilgiyi verir.O tahlilin yorumlanması gerekli.
cuneyt-okande | 25.07.2018 09:57

Merhaba nOglum 7 aylık erkek nHiç bir kan degeri normal degerler içinde çıkmamakta nBu durumun sebebi ne olabilir ? nBu degerlerde endişe edecek neler vardır? nnTrombositler n461(206-445),nlökositler n5,2(6,0-17,5)nmonositler n11,8(4,0-10,0) neozinofiller n7,8(1,0-5,0)nTşk ederim ilginize.nn

Tahlil.Com |
Bu değerlerde panik olmayı gerektirecek veya endişelndirecek bir durum yok.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller ve periferik yayma denilen bir tahlil isteyebilir.Ama endişelenmenize gerek yok bu sonuçlarla.
ayfersoy | 11.12.2014 10:02

Merhaba,
29 aylık kızımın testlerinde bazı oranlar yüksek çıktı anormal olduğunu ama sebebinin ne olduğunun belli olmadığını söylüyorlar.çok korkuyorum lütfen bilgi verin bana. ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerek?
WBC 20,1 - NE# 6,95 - LY#10,9 - NE% 34,5 - HGB 14,3 - HCT 39,5 - PLT 353 - MCHC 36,3

Tahlil.Com | 12.12.2014 09:12

Kızınızda kan sayım testi, diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.
WBC  yüksekliği durumunda ilk olasılık enfeksiyon şüphesidir.Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Bunun dışında wbc yüksekliği başka nedenlere bağlı olarak da görülmektedir.

WBC ( lökosit)  yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantımızda  detaylı bilgi bulabilirsiniz.

WBC yüksekliği


abdullah_isiyel | 09.10.2014 02:52

Kardeşim 4,5 yaşında ve kan tahlil sonuçlarında bu veriler yüksek çıktı doktor bizden PPD testi istedi.. bu sonuçlardan neler anlaşılır hocam yardımcı olur musunuz?

wbc 13,89(4,8-10,5)
mch 24,1(28-32)
plt 442(150-400)
mono 1,11(0,3-0,8)

Tahlil.Com | 09.10.2014 03:49
WBC değerindeki yükseklik ve PLT testinde de görülen hafif yükseklik ilk olarak akla enfeksiyon ihtimalini getiriyor.
Doktorunuz da enfeksiyon araştırmasına yönelik gerek gördüğü ilave tahlilleri isteyecektir.
newkempe | 24.09.2014 05:10

2014 ocak doğumlu kızım var.kızımız biraz zayıf göreceli olarak.7,2 kg. kantesleri istemişti doktorumuz.bugün yaptırdık.
sonuçlar ve referans değerler aşağıdadır.
wbc 14,6(4,8-10,8)
rbc 4,12(4,20-5,40)
hgb 10,6(12-16)
hct 30,8(81-99)
mcv 74,8(81-99)
mch 25,6(27-31)
ly% 53,4(5,5-20,5)
ne% 39,3(43-65)

Tahlil.Com | 24.09.2014 08:11
Kızınızda kan düşüklüğü vardır, tedavi verilmesi gereklidir..
asi_35_89 | 23.09.2014 11:01

merhabalar kolay gelsin 6 aylık bir kızım var idrar tahlil sonucu +25WBC/ul çıktı. Normal değerinden ne kadar yüksek???

Tahlil.Com | 23.09.2014 07:07

 İdrar tahlilinde lökosit görülmesi  idrar yollarında bir enfeksiyon varlığının bulgusu olabilir.İdrar yolu enfeksiyonu bakımından bilgi vermesi için idrar kültürü testi çok kolay ve güvenilir bir yöntemdir.Ne yazık ki meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu bu testi kolay kolay istemiyorlar.

  İdrar yolu enfeksiyonu olup olmadığının araştırılması için idrar kültürü testi yapılması bu aşamada uygun olacaktır.
  İdrar kültürü testine dair daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

ozlemgulenc.5 | 14.07.2014 04:51

Ben 11 yaşındayım 3 gün önceki kan tatlılin de wbc 'm 3.8 çıktı sonra doktorum antibiyotik verdi ve bugün kan değerleri 4.1 e çıktı bir problem olur mu ?

Tahlil.Com | 14.07.2014 06:58

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal. Bir anormallik görülmüyor.

cilgin_cocuk89 | 03.05.2013 11:58

Hastanede ilk tahlili wbc 2250 günden güne 3300 e cikti 4 gün icinde antibiyotik tedavisi görüyor dr bir kac gün icinde düzelmez ise testlere baslayacaklarini söyledi testlerin zarari olurmu yoksa azda olan duzelmeye umut baglamalimiyiz

Tahlil.Com | 08.05.2013 06:37
WBC düşüklüğü bazı viral enfeksiyonlardan sonra olabilir, değerlerin yükselmesi olumlu.Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyebilir.
cilgin_cocuk89 | 03.05.2013 11:55

Merhaba, 2 bucuk yasindaki oglum son zamanlarda cok hastalaniyordu. en son dr. gittigimizde cocugumun 2 hafta önce hasta olup antibiyotik kullanmis oldugu icin tekrar gereklimi diye kan tahlili yapti, neyazikki kanincda enfeksiyon wbc ise cok düsük cikti bizi hastaneye yönlerdiler

Tahlil.Com | 06.05.2013 08:03
Geçmiş olsun, bazı viral enfeksiyonlarda WBC düşük çıkabilir.İlave tahliller yapılmasına da gerek olabilir bu yönde
DAHA FAZLA GÖSTER
Hemoglobin A1c Testi Hba1c Normal Değeri Nedir?
Hba1c diabetli hastalarda ve diabet tanısında sıklıkla istenen bir tahlildir. Hba1c  testi normal değerleri içinde olan kişiler son 3 aylık kan şekerinin normal aralıklarda seyrettiği bilgisini söyleyebiliriz.…
WBC ( lökosit) Tahlili Nedir?
WBC çok sık istenen bir kan tahlilidir.Kanda akyuvar diğer adıyla da beyaz küre sayımı konusunda bilgi verir.
AMH TESTİ (Anti- Müllerian Hormon)
AMH doğrudan yumurta hücrelerinden salgılanan bir glikoproteindir.AMH testi doğurganlık çağındaki kadınlarda yumurtlama olup olmadığı ve doğurganlık potansiyeli yönünden yumurta sayısı konusunda fikir…
Çinko Fazlalığının Zararları Nelerdir?
Çinko eksikliği kadar fazlalığı da oldukça zararlıdır
İyi Kolesterol ( HDL) Nedir? HDL Ne İşe Yarar?
İyi kolesterol yani HDL vücudumuzda yer alan  kötü kolesterolü karaciğere taşıyıp safra olarak atılmasını sağlar.
Kandaki Üre Oranının Yükselmesinin Sebepleri ve Belirtileri
Kanda üre testi yüksekliği çeşitli sebeplerle ortaya çıkan böbrek yetmezliğinin son döneminde meydana gelir
LDH yüksekliği hangi durumlarda görülür?
LDH tahlili özellikle kalp ve karaciğer hastalıklarının tanı ve takibinde sık olarak istenen bir biyokimyasal kan tahlilidir
Hepatit Nedir? Hepatit Tanısında Tahliller Nelerdir?
Viral Hepatit,halk arasında sıkça sarılık olarak da nitelenen günlük hayatımızda sıkça duyduğumuz ve sıkça karşımıza çıkan bir hastalıktır
Hamilelik Öncesi Yapılması Önerilen Testler Nelerdir?
Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek ve doğacak çocukta oluşabilecek bazı olası rahatsızlıkları öngörebilmek için, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerimize, hamilelik durumu olmadan, yapılması önerilen…
Alkol Bağımlılarından İstenen Tahliller Nelerdir?
Alkolizm diğer adıyla da alkol bağımlılığı tıbbi tedavi gerektiren bir sağlık sorunudur
BERA Testi (ABR) Nedir?
İşitsel beyin sapı cevabı anlamında kullanılan ve İngilizcesi Auditory Brainstem Response Audiometry olan bir işitme testidir.ABR veya BERA şeklinde kısaltılmış şekilde kullanılır. İşitsel uyaranlara…
Çocuklarda BT Ne Zaman Nasıl Yapılmalı?
BT çekimleri klinik olarak çok yararlı olmasına rağmen, özellikle radyasyona yetişkinden daha duyarlı olan çocuklarda, potansiyel kanser riski nedeniyle zaman zaman gündeme geliyor
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com