Çocuklu Evde Cinsellik

Yayın Tarihi : 2018/05/07 10:11 • Güncelleme Tarihi : 2022/01/23 12:05 •

Pek çok aile, aralarına yeni üyeler, çocuklar, katıldığında cinsel yaşam konusunda sıkıntılar yaşamaktadır

Çocuklu Evde Cinsellik

Pek çok aile, aralarına yeni üyeler, çocuklar, katıldığında cinsel yaşam konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntı çoğunlukla fiziksel değil psikolojiktir. Yanlış bir inanışla çocuk olduktan sonra cinsel yaşamın gerekliliğinin olmadığı veya ayıp olduğuna dair düşünceler vardır. Bu durum pek çok ailenin dağılmasına yol açan bir tabudur. Sağlıklı ve yerinde bir cinsel birliktelik evliliğin her döneminde gerekliliğini korumaktadır. 

Çocuklu Ailede Cinsellik Nasıl Olmalıdır?

Cinsellik eşler arasında mahremiyettir. Bu sebeple ailenin herhangi bir bireyinin bunu bilmesine gerek yoktur. Burada en önemli husus mahremiyet bilincini aile içinde uygulamaktır. 

Oda mahremiyeti sadece anne baba için değil, çocuklar için de gerekli bir durumdur ki; bu sebeple bu eğitimin verilmesi çocuğun odası ayrıldığından itibaren başlamalıdır. 

Çocuğa mahremiyet eğitimi verirken;

odası hakkında fikirleri alınmalı ve oranın onun özgür alanı olduğu, bu sebeple özel ve özenli olması gerektiği öğretilmeli,

odasını, oyuncaklarını toplama işi, ona verilmeli,

odasına girerken mutlaka kapısı çalınmalı ve kendisinin de şahsi odalara girerken izin istemesi gerektiği bilgisi verilmeli ve mutlaka uygulanmalıdır,

kendi yatağında yatması gerektiği durumu izah edilmelidir. 

Çocuklara bu kurallar öğretildiğinde zaten cinsellik yaşamakta korkacak durum kalmayacaktır. Ancak yine de emin olamıyorsanız; çocuklar yatmaya girmeden önce tüm ihtiyaçlarını gidermelisiniz ki, cinsellik esnasında bir ihtiyaç doğmasın, çocuğun tuvaleti yaptırılmalı, karnı doyurulmalı, dişleri fırçalanmalı gibi, çocukların tam uyuduğundan emin olduktan sonra cinsellik yaşanmalı, öncesinde çocuklar mutlaka kontrol edilmelidir. 

Bir diğer unsur da, kıyafetlerdir. Çocuklu her ev, acil durum yaşanması için bir adaydır. Bu sebeple anne ve baba tam çıplak olmamalıdır. Anne, en azından cinsel organlarını kapatacak bir gecelik tercih etmelidir. Çünkü çocuklara ayıp olarak öğretilen çıplaklık, ebeveynde görüldüğünde inandırıcı olmayacaktır.Bu hususlara dikkat edildiğinde gönül rahatlığıyla cinsellik yaşanmasında hiçbir mahsur olmayacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?