Corona Virüsün Tedavisi Yüksek Doz C Vitamini mi?

Yayın Tarihi : 2020/03/23 22:29 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/11 12:15 • Yazar: Başak Pırıl Gökayaz

Amerika'nın haberlerinde, eyaletlerde laboratuvar tarafından onaylanmış ilk corona virüs (COVID-19) vakalarından biri, yakın zamanda Çin'in Wuhan şehrine seyahat eden Illinois'te yaşayan bir kadındı. Daha sonra, kocasına Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVID-19 teşhisi kondu. Şu anda, virüs için hedeflenmiş etkili antiviral ilaçlar eksiktir ve semptomatik destekleyici tedavi mevcut ana tedavidir. Peki ya C vitamini virüsün yayılmasını ve hastaların iyileşmesini sağlar mı? Bu sorunun cevabı için makalemizin devamını okumayı unutmayın.

Corona Virüsün Tedavisi Yüksek Doz C Vitamini mi?

C vitamini eksikliğinin virüslere karşı duyarlılığı arttırdığı uzun zamandır bilinmektedir ve çalışmalar, C vitamini eksikliğinin artan risk ve grip enfeksiyonlarının ciddiyeti ile ilişkili olduğunu göstermiştir.

C vitamini insan vücudu için önemlidir ve inflamatuar yanıtı azaltmada rol oynar. Ayrıca soğuk algınlığı veya grip hastalığında bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Hem doğuştan hem de adaptif bağışıklık sisteminin çeşitli hücresel işlevlerini destekleyen C vitamini, vücudun bağışıklık savunmasına katkısı ile bilinir.

Corona Virüs (COVID 19 ) Enfeksiyonu Tedavisinde C Vitamini 

Çin, corona virüs ve ciddi solunum yolu komplikasyonları olan hastaları tedavi etmek için 24.000 mg/gün intravenöz C vitamini klinik çalışması yürütmektedir. 

 Bu klinik çalışmada, katılımcılar doğrudan Wuhan Üniversitesi Zhongnan Hastanesinde yedi gün boyunca IV C vitamini alacaklar.

 IV tedavisi yoluyla yüksek dozlarda C vitamini uygulamak; bu uygulama ile güçlü antioksidan doğrudan kan dolaşımına iletilir ve çoğu insan genellikle bu dozu kaldırabilir. İntravenöz C vitamini uygulaması, kanda daha yüksek konsantrasyonlarla sonuçlanan, takviye yoluyla ağızdan yoldan alındığından ve daha yüksek bir emilim oranına sahip olduğundan, IV tedavisi, vücuda yüksek dozlarda C vitamini vermenin daha etkili bir yöntemi olarak kabul edilir.

Yetersiz C vitamini alımı, doğru beslenme ve takviye ile ele alınabilecek küresel bir sorundur. Az miktarda C vitamini takviyesi bile ölümleri azaltır. Bir çalışmada, az miktarda C vitamini takviyesi (günde 200 mg C vitamini), ağır hasta, hastaneye yatırılmış solunum yolu hastalığı olan hastalar arasında ölümlerde %80 azalma ile sonuçlandı. [Hunt C. akut solunum yolu enfeksiyonu olan yaşlı hastanede yatan hastalarda C vitamini takviyesinin klinik etkileri. Int J Vit Nut Res 1994;64:212-19]

Yenilikçi IV C Vitamini Beslenme Tedavileri

Yenilikçi Bileşimlerde, yoğun bağışıklık desteğine ihtiyaç duyan hastalara yardımcı olmak için çeşitli dozlarda yüksek doz IV C Vitamini Karışık Bileşimler sağlıyoruz.

Yüksek doz C vitamini protokolleri, koruyucusuz mısır bazlı olmayan askorbik asit içerir ve 25, 50, 75 ve 100 gram dozlama protokollerinde, gerekli miktarlar, taşıyıcı solüsyon önerileri ve damlama oranları birlikte gelir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Uz.Dr. Cem Argun Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
?