Derin Ven Trombozu (DVT) Nedir ?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Derin Ven Trombozu (DVT), vücudun derin toplardamarları içerisinde pıhtı oluşumu ile seyreden önemli bir sağlık sorunudur
Derin Ven Trombozu (DVT) Nedir ?

Derin Ven Trombozu (DVT), vücudun derin toplardamarları içerisinde pıhtı oluşumu ile seyreden önemli bir sağlık sorunudur. Pıhtı, kanın akışkanlığının değiştiği ve kümeleşmeye eğilimin olduğu durumlarda görülür.
Derin toplardamarların vücudumuzda en fazla bulunduğu yerler, bacak ve uyluktur. Ancak DVT; diğer vücut bölgelerinde de oluşabilir.
Derin ven trombozu; bacak toplardamarlarında pıhtılaşma, venöz tromboz veya venöz tromboembolizm olarak da bilinmektedir.
Derin toplardamar içerisinde oluşan pıhtı, parçalanıp kan akımı yönünde taşınabilir. Bu şekilde taşınan, gevşek pıhtıya ise emboli adı verilir.
Vücudumuzda emboliye neden olan bu pıhtı parçasının, kan akımı ile akciğere taşınması ve doğal kan akımını kapatması olayı ise çok daha ciddi bir hastalıktır.
Bu duruma ise, pulmoner emboli adı verilir. Pulmoner emboli, hayatı tehdit eden ve tedavi edilmediğinde akciğerleri ve diğer organların çalışmasını da son derece olumsuz etkileyen ciddi bir sorundur.
Pulmoner emboliye yol açan pıhtıların pek çoğu, bacak veya uyluk bölgesindeki derin toplar damarlardan kaynaklanır

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?