Diş Eti Sağlığını İhmal Etmeyin!

Yayın Tarihi : 2018/03/09 01:37 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/07 08:20 •

Diş sağlığının korunması kadar diş etinin de sağlıklı olması vücudun yararı için oldukça önemlidir.

Diş Eti Sağlığını İhmal Etmeyin!

Diş sağlığının korunması kadar diş etinin de sağlıklı olması vücudun yararı için oldukça önemlidir. Diş etinde kanama, beyazlama, yara oluşumu ve yoğun ağız kokusu diş etinin sağlıksız olduğunu işaret eder. Bu durum diş kaybına neden olabilir. Diş etinin bakımı ve sağlığına dikkat edilmeli, düzenli olarak doktor kontrolünden geçilmelidir.

Sağlıklı Diş Eti Nasıl Anlaşılır?

Sağlıklı diş eti, özellikle pembe renkte olan, dişlerle hizası dengeli olan ve temiz görünen ağız içi ile anlaşılır. Ayrıca diş eti sağlığı, diş sağlığını da ortaya koyan durumdur. Yani diş eti ne kadar sağlıklı ise, dişler de o kadar sağlıklıdır. 

Diş ve Diş Eti Sağlığı Neden Önemli?

Yenen tüm besinler, ağızdan geçtikten sonra iç organlara geçer ve dolaşım sistemi sayesinde tüm vücutta dolaşır. Bu demek oluyor ki, besinin ağızda maruz kaldığı bileşimler, tüm iç organlara yayılabilecek yetiye sahiptir. Yani ağızda bulunan bir bakteri, tüketilen besine yapışarak iç organlara taşınabilir. Bu sebeple ağız içi bakımı son derece önemlidir. 

Sigara Tüketimi Diş Etine Nasıl Zarar Verir?

Dişler, vücuttaki en sert kemiklerdir. Ancak bu dişlerin sağlıklı olarak görev yapmaları, bağlı oldukları diş eti sayesinde sağlanır. Diş eti ise, yapısı gereği yumuşak ve hassastır. Bu durumda dış tehditlere daha açık olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sigara, zehirli gazlar içeren bir bileşiktir. Tiryakilerin diş eti ise, devamlı olarak bu gazlara maruz kalır ve zamanla direncini kaybeder. Direncini kaybeden diş etlerinin öncelikle rengi değişmeye başlar. Çoğu zaman mor bir renk alır. Yıpranan ve görevini yapmakta zorlanan bu diş etleri, geri çekilmeye de başlar. Bu aşamadan sonra dişler de bağlanmakta zorlanır ve sağlıklı dişler dahi sallanmaya başlar. 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?