Diş Gıcırdatmasına Karşı Mantar Tıpa Isırın.

Yayın Tarihi : 2016/11/15 11:42 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/12 12:32 •

Diş gıcırdatması parazit varlığından veya stresten dolayı olabilir.

Diş Gıcırdatmasına Karşı Mantar Tıpa Isırın.

Diş gıcırdatması parazit varlığından veya stresten dolayı olabilir. Eğer diş gıcırdatması strese bağlı ise doktor önerisi ile gerekli terapi mutlaka uygulanmalıdır. Bunun yanı sıra şişe mantar tıpasını her akşam yatmadan bir iki dakika ısırmak, çene kaslarınızı gevşetecek ve diş sıkmanızı azaltacaktır. 

Stresten Diş Gıcırdatmak Nasıl Olur?

Stresin hayata olumsuz etkisi olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu etki; bazen mide yaraları, bazen ağız içi aftları, bazen uykusuz ve halsizlik, bazen yoğun baş ağrıları ve göz kararmaları olabilirken, bazen de diş gıcırdatmaları olarak hayata akseder.

Stresi yaşayan kişinin stres azaltma yöntemiyle doğrudan alakalıdır stresi nasıl vücuduna yansıttığı. Örneğin bir kişi stresi dışarıya atamıyor, kimseye anlatamıyor ve kaygı düzeyi yükilişkie bu kişilerde genelde mide hasarı ortaya çıkıyor. Eğer kişi stresi beyninde yaşıyor ve her meseleyi tek başına ve kafasında çözmeye çalışıyorsa bu, baş ağrısı ve baş dönmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Diş gıcırdatma durumu yaşayan kişilerde de; söylemesi gereken şeyleri dile getirmeyip kendilerini kasma durumunu gözlemliyoruz. Bu kişiler, stresini yansıtamadıklarından özellikle çene kemikleri bu stresi hissediyor ve uyku durumunda yani vücut boşa düştüğünde bunu faaliyete geçiriyor.

Diş Gıcırdatması Nasıl Engellenir?

Diş gıcırdatmasını engellemek için, her hastalık durumunda olduğu gibi, öncelikle neyden kaynaklandığı tespit edilmelidir.

Eğer stres kaynaklı ise, stres durumu ortadan kaldırılmalı veya kaldırılacak bir durum değilse; çene kemiklerinin yeterince çalıştırılmasıdır. Örneğin sakız çiğnemek, tıpa ısırmak gibi, çenedeki negatif yükleri atacak bir yöntem, diş gıcırdatmasını azaltacak ve sizi rahatlatacaktır.

Diş gıcırdatmanın sebebi eğer bir enfeksiyon durumu ise, mutlaka uygun tedavi uygulanmalı ve tedavi devam ederken de diş ve diş etlerine zarar vermeyecek, onların doğal yapısını koruyacak önlemler alınmalıdır.

Diş Gıcırdatmanın Zararları Nelerdir?

Diş gıcırdatmak, öncelikle diş yapısına çok zarar verir. Çene kemiği ağrıları, uzun sürdüğünde diş kaymaları, diş eti hassasiyeti ortaya çıkar. Böylece kişi; özellikle sert besinleri yerken, çiğneme hareketi yaparken veya sıcak, soğuk besinler tüketirken çokca ağrı hissederler. Gelişim döneminde bir genç ise, çene yapısı dahi bozulabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?