Doğal Detoks için Roka'yı Tercih Edin!

Yayın Tarihi : 2017/04/08 10:41 • Güncelleme Tarihi : 2023/07/18 07:46 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

İnsanların topraktan direkt olarak alamadığı malzemelerin tamamı, toprakta yetişen bitkiler sayesinde vücuda alınır.

Doğal Detoks için Roka'yı Tercih Edin!

Detoks, bir süre uygulanan diyet ile bedenin, yoğun stres ve besin yükünden arındırılması durumudur. Zararlı maddelerden arınma sırasında detoksta kullanılacak pek çok besin ve içecek bulunur.
Roka bu besinlerin içinde en etkili detoks etkenlerinden biridir.
Sabah kahvaltı sırasında veya ara öğün olarak tüketilen roka veya roka salatası hem hafif bir öğün yemenize neden olacak hem de vücuttaki serbest radikalleri azaltacaktır. 

Roka Nasıl Bir Bitki?

Roka koyu yeşil bitkilerdendir ve bu bitkilerin en önemli özellikleri yoğun C vitamini içermeleri ve antioksidan olmalarıdır.

İçerdiği C vitamini sayesinde vücudun hastalıklardan korunması adına bağışıklığı güçlendirir, vücudun parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar, algıları güçlendirir ve vücut direncini sağlar.

Ayrıca roka lifli bir gıda olduğu için, çoğu yeşillikte olduğu gibi sindirime de oldukça faydalıdır.

Antioksidan özelliği sayesinde de vücudu mikroplardan arındırır. Zararlı mikroorganizmalar üzerinde adeta bir asit etkisi yaparak onları yok eder ve vücuda zarar vermesini engeller. Dolayısıyla ödem oluşumunu ve gereksiz şişkinlikleri engeller.

Roka Nasıl Tüketilmelidir?

Doğal besinler, özellikle sebze ve meyveler içinde pek çok vitamin ve mineralleri barındırırlar. İnsanların topraktan direkt olarak alamadığı malzemelerin tamamı, toprakta yetişen bitkiler sayesinde vücuda alınır. Bunların çoğu vücutta; yara iyileştirmek, hasarları gidermek gibi yapıcı onarıcı işlevler görürken, bir kısmı da hayati öneme sahip bağışıklık güçlendirici, direnç artırıcı, protein sentezleyici yani yapıya katılan olarak görev yapar. Ancak bunlardan faydalanmak için sadece tüketmek gerekmez, doğru şekilde tüketmek gerekir. Yani eşlik eden besinler ve yeme zamanı oldukça önemlidir.

Öncelikle hiçbir besin bir kez yemek ile istenen etkiyi göstermez. Bir besinin etkisini gösterebilmesi için bir süre ve abartmadan tüketilmesi gerekir. Örneğin roka, haftada 4 gün, 5 er yaprak olmak suretiyle tüketilmelidir.

Ayrıca besinler çoğunlukla aç karınla yendiğinde faydasını ortaya koyabilir. Çünkü ne kadar açken yenirse vücudun emilim yapması o kadar kolay olur. Özellikle aç karınla tükettiğinizde sonra yiyeceğiniz besinleri daha hızlı sindirmenizi sağlar.

Tüketimini abartmamak gerekir, hergün yenmesinde bir mahsur yoktur ama miktar olarak aşırıya kaçılmamalıdır. Her besinin fazlası vücut için alerjen olabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?