Doğru Hapşırma Nasıl Olmalı?

Yayın Tarihi : 2018/03/09 02:15 • Güncelleme Tarihi : 2022/07/09 17:47 •

Üst solunum yollarını etkileyen pek çok olayın sonu genellikle hapşırma ile sonuçlanır. Ancak doğru hapşırmanın nasıl olması gerektiği de bilinmesi gereken bir konudur.

Doğru Hapşırma Nasıl Olmalı?

Üst solunum yollarını etkileyen ve iritasyon yapan pek çok olayın sonu genellikle hapşırma ile sonuçlanır. Vücudun bir çeşit kendisini savunma mekanizması olan hapşırma, yanlış alışkanlıklar nedeniyle vücut sağlığına zarar verebilir.
Hapşırırken yapılan en önemli yanlış burnun, ağzın veya her ikisinin de kapatılmaya çalışılmasıdır. Bu durum kılcal damar kanaması gibi ciddi sonuçlar doğurabilecek durumlara yol açabilir.
Hapşırmada yapılan diğer yanlış ise genellikle ele hapşırmadır. Bu durumda hapşırmaya etkeni kişiler arasında kolaylıkla yayılabilir. Özellike Covid-19 pandemisinin yaşandığı bu günlerde bu şekilde hapşırmak halk sağlığı açısından sakıncalıdır.
Doğru hapşırmada peçete kullanılmalıdır. Eğer bulunmuyorsa kolun iç kısmına, dirsek bölgesine doğru hapşırılmalıdır. Bu alan dış dünya ile en teması olan vücut alanlarındandır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?