Doğum Öncesi Ebeyn Olmaya Hazırlanın

Yayın Tarihi : 2017/05/24 10:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/10 12:17 •

Ebeveyn olmak bebeğin dünyaya gelmesiyle değil bebeğin dünyaya gelmesine karar vermek ile başlar.

Doğum Öncesi Ebeyn Olmaya Hazırlanın

Ebeveyn olmak bebeğin dünyaya gelmesiyle değil bebeğin dünyaya gelmesine karar vermek ile başlar. O nedenle anne-baba olmak isteyen bireyler kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak bebeklerine hazırlamalıdır. Unutmayın, bebek dünyaya geldiğinde yaşamınızda büyük değişiklikler olacak ve hayatınızı bebeğinize göre yönlendireceksiniz. Sorumluluk dolu ancak oldukça mutlu günler bebeğinizle birlikte sizi bekliyor.

Ebeveyn Olmaya Nasıl Hazırlanılır?

İnsan, her zaman yaşam koşullarına adapte olabilen, kaliteli yaşama devam etmeyi hedef koyan varlıktır. Ancak bebekle birlikte hayatta ciddi bir değişim ortaya konur. Kabul etmek gerekir ki, bu değişim çok da konforlu değildir ve uzun süre de devam edebilir. Bu sebeple adapte olmak elbette ki kolay olmayacaktır.

Ancak insan kendini bebekten önce beklenen durumlara hazırlarsa, bebekle meydana gelen değişimlerin sayısı az olacaktır ve dolayısıyla adapte olmak çok daha kolay olacaktır. Tabii ebeveynlik sadece annelik değil, babalık da demektir. Hatta varsa evdeki diğer çocukları da kapsar; yani ev halkı olarak duruma adaptasyon sürecini geçirmek gerekir. Peki ne yapılabilir?

Öncelikle anne ve baba, uyku saatlerini azaltmalı ve vücudunu buna alıştırmalıdır.

Evde başka çocuk varsa, bu çocukla baba daha çok ilgilenmelidir. Çünkü yeni doğan bebeğin anneye ihtiyacı daha fazla olacağından, büyük çocuk babasıyla zaten iletişim içinde olacağından bu durumu yadırgamayacak ve kardeşine daha rahat alışacaktır.

Evde tv ve diğer teknolojik aletlerle geçirilen süre azaltılmalıdır. Çünkü bebeğin göz, beyin, fiziksel gelişimleri de dahil pek çok unsur için artık ev halkının bunlardan uzak durması gerekecektir. Bu durumun sonradan yadırganmaması için hamilelik döneminde bu alışkanlıklar kazanılmalıdır.

Evdeki diğer bireyler ev işlerinde anneye yardımcı olmalıdır. Çünkü yeni doğan bir bebek, annesine sıklıkla ihtiyaç duyacaktır ve pratikte diğer işlerle, evdeki diğer bireyler ilgilenmek zorunda kalacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?