Domuz Gribi Virusu Mutasyona Uğradı

Yayın Tarihi : 2017/02/05 19:08 • Güncelleme Tarihi : 2017/02/05 19:08 •
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Norveç'te salgının yol açtığı ilk iki ölümün ardından alınan domuz gribi virüsü örneklerinde mutasyona görüldüğünü bildirdi
Domuz Gribi Virusu Mutasyona Uğradı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Norveç'te salgının yol açtığı ilk iki ölümün ardından alınan domuz gribi virüsü örneklerinde mutasyona görüldüğünü bildirdi. WHO, mutasyonun, daha bulaşıcı ve daha tehlikeli bir A(H1N1) virüsü tipine yol açmamış göründüğünü belitti.
Bu durum doğal olarak korkuları hafifletti. WHO tarafından yayınlanan duyuruda ,Norveç Sağlık Enstitüsünün , WHO'yu üç H1N1 virüsünde mutasyon tespit edildiği yönünde ve virusun Norveç’te salgının ilk iki ölüme ve bir kişinin de ağır bir şekilde hastalanmasına yol açtığı bildirilmiştir.Ayrıca Norveçli uzmanların 70'ten fazla hastadan alınan örnekleri incelediği ve testlerde başka mutasyon tespit edilmediği de açıklanmıştır.
Bu veri de söz konusu mutasyonun ülke geneline yayılmadığını göstermektedir.
Dünya Sağlık Örgütü daha önce de Brezilya, Çin, Japonya, Meksika, Ukrayna ve ABD'de nisan ayında benzer mutasyonların tespit edildiğini açıklamıştı.

Domuz Gribi Virusunda Mutasyon Ne Anlama Geliyor ?

Virüsün çok daha bulaşıcı ve tehlikeli olma olasılığı olduğu gibi virus tedavisinde kullanılan Tamiflu gibi ilaçlara da direnç gelişebilme riski de bulunuyor.
Buna ilaveten mevcut domuz gribi aşılarının da mutasyona uğramış viruse ne derece etkin olacağı da ayrı bit tartışma konusu olacağa benziyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?