Dudak Yeme Alışkanlığı ve Stres

Yayın Tarihi : 2018/05/24 10:55 • Güncelleme Tarihi : 2020/07/18 09:42 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Gün içerisinde sık sık kendinizi dudaklarınızı ısırırken mi yakalıyorsunuz? Bu durum yaşam içerisinde maruz kaldığınız yoğun stresten kaynaklı olabilir
Dudak Yeme Alışkanlığı ve Stres

Gün içerisinde sık sık kendinizi dudaklarınızı ısırırken mi yakalıyorsunuz? Bu durum yaşam içerisinde maruz kaldığınız yoğun stresten kaynaklı olabilir. 
Stres modern yaşamın hemen her köşesine sinmiş durumda. Sağlıklı bir psikoloji için bu stres ile baş etmenin yollarını bulmak gerekir. 

Stresle Nasıl Başa Çıkılır?

Stresle başa çıkmanın en iyi yolu ise kişinin kendisine doğru yolculuğa çıkmasıdır.
Kendinizi dinleyin ve yaşamda mutlu yerinizi bulun. Göreceksiniz çok daha sakin ve stressiz olacaksınız. 

Kendinize bir hobi edinin. Ancak bu hobi illa herkesin yaptığı gibi resim müzik olmak zorunda değildir. Böyle bir zorunluluk hissetmek, yine sizi rahatlatmayan bir etkinlik edinmenize neden olup, yine strese girmenize sebep olabilir.

Hobi, kişiye özeldir. Herkesin zevk aldığı uğraş başkadır. Kiminin hobisi boş bir alanda bomboş bakmak ve düşünmektir. Hobi neticesinde illa bir ürün meydana gelecek, herkese hobi diye kanıtlanacak bir durum değildir. Bu sebeple kendi hobinize uygun bir kafa dağıtma yöntemi seçmek sizi gerçekten rahatlatacaktır.

Hayatınıza hiçbir şey katmayan insanları, hayatınızdan çıkarın. Bazı insanlar dert anlatmayı çok sever, her buldukları fırsatta sizi derdinin içine çeker. İnsan ruh hali, bundan istemese de etkilenir. Kişi size derdini anlatarak rahatlar ancak siz adeta dert yükünü yüklenmiş olursunuz. Böyle insanlarla daha az görüşmek, sizi hafifletecektir. Bunun yerine yaşama sevinci olan, gülmeyi seven bir arkadaş grubu edinmek hayatınızda çok şeyi değiştirecektir.

Sevdiğiniz işi yapamıyorsanız, işinizi sevin. Hayat şartları malum oldukça zor ve herkes sevdiği değil, bulabildiği işi yapıyor. Bu sebeple çalıştığı işte mutlu olmayan bu sebeple tüm potansiyeli ile çalışamayan çok kişi var. Ancak bu durum hayatı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Şayet işinizi sevmiyorsanız sürekli bunu dile getirmek yerine, sevmeye çalışın. Mesela sevdiğiniz bir aktivite ile birleştirin. Bisiklet sürmeyi çok seviyorsanız işinize bisikletle gidip gelin.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?