Düzenli Bir Cinsel Hayatın Çiftlere 10 Faydası

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/07/13 08:00 •

Cinsel ilişkide düzen; haftada en az 2 kez olan, bu rutinin genel olarak devam ettiği cinsel hayattır.

Düzenli Bir Cinsel Hayatın Çiftlere 10 Faydası

Düzenli bir cinsel hayat, evli çiftler için çok önemlidir. Cinsel ilişkide düzen; haftada en az 2 kez olan, bu rutinin genel olarak devam ettiği cinsel hayattır. Düzenli cinsel hayatın faydalarını uzmanlar 10 başlıkta toplamışlar:

1. Kalori yakılıyor: Uzmanlar haftada 3 kez cinsel ilişkiye girerek yılda yaklaşık 7500 kalori harcandığını belirtiyorlar. Bu da yaklaşık yılda 120 kilometre koşmaya eşdeğer bir aktivite.
  
2. Vücut oksijenle besleniyor: İlişki sırasında deren ve hızlı nefes alıp vermek vücuda giren oksijen miktarı artırıyor. Dolayısıyla hücreler daha fazla oksijenle beslenmiş oluyor. Böylece organlar daha verimli çalışıyor.

3. Kemik ve kaslar güçleniyor: Cinsel ilişki bir çeşit egzersiz de olduğu için kemikleri ve kasları geliştirir. Fiziksel egzersiz ayrıca erkeklerin testesteron hormonunun seviyesini yükseltiyor. Bu hormon da kemikleri besleyen, güçlendiren bir hormon.

4. Kolesterol düşüyor: Düzenli cinsel ilişki genel kolesterolü, yani kan yağlarını da düşürüyor. Zararlı kan yağlarını düşüren cinsel ilişki, kalbi besleyen iyi huylu HDL kolesterolünü ise yükseltiyor.
  
5. Ağrılar Yok Oluyor: Cinsel ilişki, romatizmal ağrıları, sırt ve baş ağrılarını azaltıyor. Çünkü ilişki sırasında salgılanan hormonlar adeta ağrı kesici etkisine sahip.

6. Gençlik hormonu salgılanıyor: Yaşla birlikte azalan ve “gençlik hormonu” olarak da bilinen DHEA, cinsel ilişki sırasında salgılanıyor, hatta normal seviyesinin 3-4 katına çıkıyor. Günümüzde anti aging, yani yaşlanmayı geciktirme tedavisinde dışarıdan alınan bu hormon, cinsel ilişkiyle doğal yollarla da alınabiliyor.

7. Prostattan koruyor: Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre düzenli cinsel ilişki erkeklerin en ciddi sorunlarından biri olan prostatı da önleyebiliyor. Çünkü düzenli bir şekilde boşalma yaşanması prostat bezinde birikerek prostat sorunlarına yol açan sıvının da boşalmasını sağlıyor.

8. Stres azalıyor: Düzenli cinsel ilişki stresten arınmanın en iyi yollarından biri... Stresi önleyerek de pek çok hastalıktan korunmuş oluyoruz.

9. Aşk hormonu salgılanıyor: Sağlıklı cinsel ilişki; aşk hormonu olarak bilinen “Oksitosin” hormonunun da bol miktarda salgılanmasını sağlayarak duygusallığı, bağlılık ve şefkat duygularını da geliştirir. Oksitosin arttıkça aşk duyguları da gelişir.

10. Kalp de besleniyor: Düzenli cinsel ilişki kadınlarda östrojen hormonunun seviyesinin yükselmesini sağlıyor. Yüksek östrojen ise kalbi koruyor.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e********* :

Merhabalar ben Şubat'ta döl çıkardım Nisan da kan tahlili yaptıracağım çıkar mı.


Cevap:

Hayır bu durum kan tahlilinde çıkmaz.

h************* :

eşimin semen analizi

volum(ml) 2

sayı (mil) 18

total motilite (%) 44

A(ileri hızlı hareketli) (%) 0

B(ileri yavaş hareketli) (%) 13

C(yerinde hareketli) (%) 31

D(hareketsiz) (%) 56

TPMSS 4,68

normal morfoloji (%) 0

mikroskopi R.C:200.000/ml

sizce eşimin sonuçları normalmi


Cevap:

Sperm tahlil sonucu normal değil.Nomal şekilli sperm görülmemiş ve sayı da düşük.Üroloji doktoruna başvurmalısınız

?