E Nabız Tahlil Sonuçları ve Kişisel Sağlık Sistemi

Yayın Tarihi : 2018/06/25 18:55 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/07 21:54 •
Sağlık Bakanlığı vatandaşlarımız için e Nabız portalı geliştirdi.Bu internet sayfasını kullanarak sağlık bilgilerinize kolaylıkla günün her saati ulaşabiliyorsunuz.
E Nabız Tahlil Sonuçları ve Kişisel Sağlık Sistemi

E Nabız Nedir?

Sağlık Bakanlığı, vatandaşlarımız için e Nabız portalı geliştirdi.Bu sistem ile 1 Ocak 2015 ve sonrası süreçte sağlık tesislerinde olduğunuz muayene, konulan teşhis,tıbbi görüntü  ve tahlil sonuçlarını online olarak takip edebiliyorsunuz.

Sistemde size tanımlı olan aile hekimi hakkında da bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

E-nabız'ı kişisel sağlık sistemi olarak tanımlayabiliriz. Bu portalı e-devlet şifreniz ile ziyaret ederek sisteme girip sağlık bilgilerinizi görebiliyorsunuz.

Aynı zamanda kişisel sağlık dosyalarınızı tarayarak veya fotoğrafları sisteme yükleyip kendi sağlık arşivinizi oluşturabiliyorsunuz.Kendi sağlığınıza dair bilgileri de sisteme girebiliyorsunuz.
Bir şekilde temel sağlık göstergenizi oluşturuyorsunuz.

Bu şekilde olası doktor ziyaretleri ve muayenelerde yetkili doktorlar geçmiş sağlık bilgilerinizi de görebiliyor.Buna göre tanı ve tedavinizi şekillendirebiliyor.
Bu sistemi kullanarak Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) entegre olup kendiniz veya çocuklarınız için doktor randevusu da alabiliyorsunuz.
Organ bağışı konusunda bir isteğiniz var ise bu sistem ile yetkililerle temasa geçebiliyorsunuz.

E-Nabız sisteminde hangi bilgileriniz bulunuyor:

  1. Sağlık tesisi ziyaretleriniz
  2. Doktorlarca yazılan reçeteleriniz
  3. Doktorlarca tarafınıza verilen raporlar
  4. Hastalıklarınız
  5. Yaptırdığınız tahlil sonuçları
  6. Varsa eğer alerji bilgileriniz
  7. Aşı takviminiz
  8. Acil durum bilgileriniz
  9. İlaçlarınız

Aile hekimleri de e- nabız sistemine vatandaşlarımızı kaydetme konusunda yetkilendirildiler.

Aile hekiminize başvurarak e-nabız sistemine kayıt olmak için destek talebinde bulunabilirsiniz.

E-Nabız Neden Faydalıdır?

e-Nabız sistemi vatandaşlarımızın başvurduğu sağlık tesislerinden alınan sağlık ve tahlil bilgilerine halkımızın ve yetkilendirilmiş doktorların internet ve mobil cihazlar üzerinden ulaşabilecekleri bir portaldır..

Vatandaşlarımızın vermiş olduğu süresi ve sınırı belirlenmiş yetki sonrası sağlık bilgileri kullanılmaktadır. Sistemin temel amacı ise vatandaşların tanı ve tedavi sürecinde doktora yardımcı olmak ve hasta ile doktor arasındaki iletişimi tıbbi yönden desteklemektir.

E-Nabız Sistemine Nereden Girebilirim?

E-Nabız sistemine https://enabiz.gov.tr/ veya e-Nabız ios ve android uygulamalarını indirerek girebilirisiniz. Giriş yapmak için e-Nabız sistemi şifreniz veya e-Devlet şifreniz ile giriş yapabilirisiniz.

E-Nabız'dan Tahlil Sonucu Nasıl Sorgulanır?

E- Nabız sistemine E - Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra, doktorlar tarafından istenmiş tahlillerinizin isimlerini, tarihlerini, tahlil sonuçları ile raporda belirtilen normal değerlerini görebilir ve kaydedebilirsiniz.
Tahlil sonuçlarınızda bir anormallik var ise, anormal çıkan tahlil sonucu veya sonuçlarınız farklı bir renk olarak ekranda görülür.
Sistemde gördüğünüz bazı tahliller size ait olmayabilir.Böyle bir durumda ise, ‘Bu işlem bana ait değil’  seçeneğine tıklayarak geri bildirimde bulunabilirsiniz.Tahlil sonuçlarınızı grafik olarak da izleyebilirsiniz.

E-Nabız sisteminde sadece kan veya idrar tahlilleri bulunmaz.Görüntüleme tahlillerine de (radyolojik tahliller) ulaşabilirsiniz.Dilerseniz bu görüntüleme tahlillerinin görüntülerini dilediğiniz doktor ile paylaşıp görüşünü alabilirsiniz.





Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?